TRUMPS NETTVERK GRANSKES:

Alle vil ha Manafort

Hvem og hvordan var russer-forbindelsene til Donald Trumps tidligere valgkampsjef, Paul Manafort? Nå intensiverer både ukrainere og amerikansk FBI jakta.

ØNSKET MANN: Paul Manafort var Donald Trumps valgkampsjef, og var tiltenkt en viktig rolle i Trumps administrasjon. Men Manaforts tette russiske kontakt gjorde en ende på det. Foto: Carlo Allegri / Reuters / Scanpix
ØNSKET MANN: Paul Manafort var Donald Trumps valgkampsjef, og var tiltenkt en viktig rolle i Trumps administrasjon. Men Manaforts tette russiske kontakt gjorde en ende på det. Foto: Carlo Allegri / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange mennesker forunt å toppe lista over personer som flere lands etterretningstjenester vil gjøre det meste for å få kloa i, men Donald Trumps valgkampsjef, Paul Manafort, er en av dem.

Både ukrainske og amerikanske talspersoner ber nå om å få avhøre Manafort for hans forbindelser til Ukrainas avgåtte president og juksemaker, Viktor Janukovitsj: Den russiske president Vladimir Putins mann i Ukraina.

- Usmakelige kontakter

I flere måneder har amerikanske medier meldt at det pågår etterforskning av Trump-nettverkets Russland-forbindelser, men dette ble først bekreftet av FBI-sjefen i går.

- Av alle karakterer i og rundt Trump-kampanjen og -administrasjonen, er Paul Manaforts mangeårige forhold russerne det garantert lengste og sterkeste, sier Himes, som er medlem av komiteen. Han legger til, ifølge Politico:

- Og han har noen ganske usmakelige kontakter.

Vitnetopp

Demokraten Jim Himes sier til Politico at Manafort «garantert vil være på toppen av min vitneliste», når det gjelder etterforskningen av russernes innblanding i den amerikanske presidentkampen i 2016.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer