TRUMPS NETTVERK GRANSKES:

Alle vil ha Manafort

Hvem og hvordan var russer-forbindelsene til Donald Trumps tidligere valgkampsjef, Paul Manafort? Nå intensiverer både ukrainere og amerikansk FBI jakta.

ØNSKET MANN: Paul Manafort var Donald Trumps valgkampsjef, og var tiltenkt en viktig rolle i Trumps administrasjon. Men Manaforts tette russiske kontakt gjorde en ende på det. Foto: Carlo Allegri / Reuters / Scanpix
ØNSKET MANN: Paul Manafort var Donald Trumps valgkampsjef, og var tiltenkt en viktig rolle i Trumps administrasjon. Men Manaforts tette russiske kontakt gjorde en ende på det. Foto: Carlo Allegri / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange mennesker forunt å toppe lista over personer som flere lands etterretningstjenester vil gjøre det meste for å få kloa i, men Donald Trumps valgkampsjef, Paul Manafort, er en av dem.

Både ukrainske og amerikanske talspersoner ber nå om å få avhøre Manafort for hans forbindelser til Ukrainas avgåtte president og juksemaker, Viktor Janukovitsj: Den russiske president Vladimir Putins mann i Ukraina.

- Usmakelige kontakter

I flere måneder har amerikanske medier meldt at det pågår etterforskning av Trump-nettverkets Russland-forbindelser, men dette ble først bekreftet av FBI-sjefen i går.

- Av alle karakterer i og rundt Trump-kampanjen og -administrasjonen, er Paul Manaforts mangeårige forhold russerne det garantert lengste og sterkeste, sier Himes, som er medlem av komiteen. Han legger til, ifølge Politico:

- Og han har noen ganske usmakelige kontakter.

Vitnetopp

Demokraten Jim Himes sier til Politico at Manafort «garantert vil være på toppen av min vitneliste», når det gjelder etterforskningen av russernes innblanding i den amerikanske presidentkampen i 2016.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.