Alle vil ha Tandberg

Kursen på Oslo Børs stiger i tidlig handel tirsdag anført av IT-sektoren. På toppen av handlelisten står Tandberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tandberg dominerer omsetningen på Oslo Børs tirsdag. Sammen med tungvektere som Norsk Hydro, RCL, Frontline, og Norske Skog bidrar selskapet til en sterk start på Oslo Børs. InFocus er svakt ned.

Etter halvannen times handel er IT-indeksen sterkest etter en oppgang på 1,6 prosent, mens totalindeksen er opp 1,19 prosent til 1.268,13 poeng. Omsetningen på hovedlisten utgjør 532 millioner kroner.

Tandberg ser ut til å være favoritten blant usikre IT-investorer, og selskapet topper omsetningslisten med god margin. Kursen stiger nye 4,9 prosent tirsdag etter en oppgang på over 16 prosent de foregående to dagene.

Den voldsomme oppgangen skyldes delvis et betydelig innsidekjøp i forrige uke, og dels en omfattende presentasjonsrunde selskapet skal ha hatt hos norske meglerhus.

Ett av meglerhusene som har tro på aksjen er Moe Securities. Analysesjef Njål Kind opplyser til Finanskanalen.no at markedet tror på budskapet fra Tanberg-ledelsen:

- Selskapet tar ingen forbehold om hva de skal klare å levere, og de kommer med en forklaring som markedet kjøper. Det er et selskap som har levert som lovet over en viss periode nå, og betyr at det får tillitt, sier Kind.

Forklaringen Tandberg-ledelsen gir, og som det ser ut til at markedet fester lit til, er at Tandberg leverer i et marked som til en viss grad er motsyklisk. Selskapet selger til det mest lønnsomme segmentet av markedet - til styrerommene - og det er ikke her det kuttes først når et selskap skal spare på investeringssiden.

- Det tredje er at de selger dette på et leasingkonsept i USA som begrenser den initielle investeringen. Det betyr at Tandbergs lønsinger fremstår som et mer attraktivt produkt når investeringsbudsjettene trimmes, fortsetter Kind.

Han viser også til at 30 prosent av salget i USA er til offentlig sektor, som i stor grad er skjermet fra konjunkturutviklingen. Moe Securities anbefaler kjøp av aksjer i Tandberg og har et kursmål på 130 kroner.

Etter en periode med mange nedjusteringer og markert kursfall korrigerte Tandberg-konkurrenten Polycom opp 5,3 prosent. PictureTel som ikke har en direkte sammenlignbar virksomhet steg hele 30 prosent i går.

Opticom og Eltek er opp henholdsvis 2,7 og 1,4 prosent. InFocus faller 0,3 prosent og får følge av Nera som faller 0,6 prosent.

Cruisesektoren har hentet seg noe innetter forrige ukes kursfall. RCL stiger i dag 2,1 prosent til 199 kroner.

I helgen kunne amerikanske investorer og småsparere lese at tankaksjene var grovt underpriset og at aksjene har doblingspotensial på ett års sikt. Mandag tok de kontakt med aksjemegleren for å satse pengene på disse vidunderlig billige aksjene. Resultatet ble tank-bonanza på Wall Street.

Frontline steg kraftig mot slutten av dagen i går på Oslo Børs. Dermed var det meste av effekten allerede tatt ut i går. Sist omsatt i dag er 159 kroner, uendret fra i går. Potensialet er mye større, skal vi tro analytikerne.

Norske Skog er på offensiven. Selskapet vil vokse, samtidig som virksomheten spisses. Det betyr hyggelige salgsgevinster. A-aksjen er opp 4,8 prosent i dag til 131 kroner.

Ute i Europa er utviklingen noe mer avdempet enn på Oslo Børs, men de viktigste indeksene er i positivt terreng.