Alle vil til Statoil og Hydro

STAVANGER (Dagbladet): Vordende sivilingeniører og -økonomer drømmer om arbeidsgivere som Harald Norvik og Egil Myklebust. Å få jobb i Statoil eller Norsk Hydro betyr mer enn lønna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jobbsøkerne er dessuten langt mer opptatt av egne utviklingsmuligheter, personalpolitikk og fleksibel arbeidstid enn av Statoils suksessrike historie.

- Studentene som søker arbeid er ofte veldig opptatt av den menneskelige siden av jobben, utviklingsmuligheter og forholdet til kolleger, i tillegg til det faglige. Holdningen er at de ønsker seg et godt liv privat med familien, samtidig med en spennende jobb, forteller personaldirektør Randi Grung Olsen i Statoil som har rundt 14 500 ansatte i inn- og utland.

Attraktiv arbeidsgiver

«The European Graduate Survey 96» heter undersøkelsen som kårer Norvik og Myklebust til Norges mest attraktive arbeidsgivere.

Sammenliknet med sine europeiske medstudenter er nordmenn og skandinaver mer opptatt av at en spennende og utviklende jobb greit kan kombineres med et godt familieliv.

Personaldirektøren mener unge mennesker velger Statoil på grunn av selskapets brede og stadig mer internasjonale virksomhet, med de utviklingsmulighetene det byr på. Samtidig er mange ute etter trygghet i jobbsituasjonen.

Individuell lønn

Statoils lønnspolitikk har som mål å ligge på gjennomsnittet i markedet innenfor sammenliknbar virksomhet. Alle funksjonærene i Statoil har i dag lønn med individuell vurdering. Prestasjoner og dyktighet har dermed betydning for hvor stor lønnsøkningen blir.

I 1980 kunne antall kvinner i Statoil med høyere utdannelse telles på fingrene. Siden 1986 har den totale rekrutteringen av kvinner med høyere utdannelse vært 42 prosent. Etter hvert blir det også flere og flere kvinnelige ledere.

- Vi har ambisiøse mål om å få fram flere dyktige kvinner til lederstillinger, og vi har bestemt oss for å lykkes, sier personaldirektør Randi Grung Olsen.