Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Allen leser Ullmann- kommentar

Woody Allen har sagt ja til å lese inn de engelske kommentarene på utenlandsversjonen av Edvard Hambros film om Liv Ullmann. - Det er helt Woody Allen. Akkurat slik han leser i sine egne filmer, sier en stolt Hambro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Edvard Hambro klarer ikke å skjule sin skuffelse over at det ikke blir noen Cannes-visning av «Liv Ullmann - scener fra et liv».

Cannes-sjef Gilles Jacob var først svært interessert i å få til en visning ved jubileumsfestivalen som starter denne uka. Ingmar Bergman, representert av datteren Linn Ullmann, blir tildelt den store Gullpalmenes Gullpalme, og Liv Ullmann skal vise sin «Enskilda samtal», som handler om Bergmans foreldre.

Krangel

- Kan det ha sammenheng med Gilles Jacobs krangel med Bergman?

- Det vil jeg ikke spekulere i, sier Hambro, som imidlertid kan bekrefte at Jacobs interesse dabbet av på det tidspunkt da Bergman bekjentgjorde at han ikke tok sikte på å møte opp i Cannes for å få sin filmhistoriske utmerkelse.

Nå håper Hambro at Ullmann-filmen i hvert fall kan brukes i Cannes av Det norske filminstituttet, eller Norsk Film A/S, til å markere Ullmanns posisjon i det internasjonale filmbildet.

- Jeg har foreslått det for de norske instansene som har vært med og støttet filmen, men foreløpig har jeg ikke hørt noe, sier Hambro.

Selger seg selv

- Hva betyr dette for utenlandssalget?

- Det vet jeg ikke ennå. Ifølge kontrakten har jeg ikke lov til å reklamere med at det er han som leser. Men det er klart når folk hører hvem det er, så... Mine kontakter i USA sier at filmen vil selge seg selv, helt uten noen ekstra anstrengelser, nå som Allen er med, sier Hambro.

Direktør Jan Erik Holst i Filminstituttet sier det er synd at Hambros film ikke er plukket ut til visning i Cannes.

- Jeg skjønner ikke hvorfor, jeg har bedt om begrunnelse, men får det ikke. Nå prøver vi å få til en egen filmvisning ved hjelp av salgsagenten for utlandet, sier Holst.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media