Aller-kunder berørt av datalekkasje

Underleverandør ble utsatt for datainnbrudd.

DATAINNBRUDD: Brukere av Aller Media har fått informasjon lekket i det selskapet kaller et datainnbrudd mot tredjepartsløsningen Typeform.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DATAINNBRUDD: Brukere av Aller Media har fått informasjon lekket i det selskapet kaller et datainnbrudd mot tredjepartsløsningen Typeform.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag ble det kjent at 8 500 Schibsted-kunder har fått informasjon lekket etter et hackerangrep mot Schibsted. Mange store selskaper verden rundt er rammet av lekkasjen.

Nå er det klart at også Aller Media, som blant annet eier Dagbladet, er rammet av angrepet. Det dreier seg om rundt 19 000 brukere.

- Typeform, en av våre underleverandører har informert oss om at de har hatt et datainnbrudd, sier Camilla Helling Fuglem, direktør for data i Aller Media, til Dagbladet.

- Fullstendig gjennomgang

Typeform ble klar over datainnbruddet 27. juni i år, og avdekket årsaken til bruddet en halvtime seinere, opplyser Fuglem.

- De har siden gjort en fullstendig gjennomgang av hendelsen og sine systemer for å være sikre på at dette ikke skal skje igjen. I hendelsesforløpet beskriver de at en tredjepart har hacket deres server og lastet ned data, sier hun.

Fuglem sier at datainnbruddet ikke omfatter «det som ofte henvises til som sensitive data som betalingsinformasjon og passord».

Det dreier seg om navn, kjønn, fødselsår, adresse, telefonnummer og e-postadresse, opplyser Fuglem.

De berørte brukerne er orientert om hendelsen på epost. Datatilsynet er rutinemessig varslet om datalekkasjen.

Beklager

- Aller Media beklager dette overfor våre lesere og brukere. Vi er glade for at Typeform oppdaget dette raskt og fikk gjenopprettet sikkerheten. Nå går vi opp sikkerhetsrutiner og avtaler for å hindre at dette skjer igjen, sier Fuglem til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer