VG beklager i Trond Giske-saken

Allerede i 2017 slo hun alarm om hvordan VG-journalisten jobbet med Giske-saken

- I nesten tre uker har jeg fått kjenne på kroppen hvor krenkende og provoserende det er å bli fratatt definisjonsmakt over meg selv og min egen opplevelse, sa kvinnen.

VARSEL: Kvinnen omtalt i det første varselet mot Trond Giske reagerer også på måten VGs Lars Joakim Skarvøy håndterte informasjonen hun ga ham. - VG framstiller det som et ærlig ønske om å avdekke maktmisbruk. I virkeligheten er det de som misbruker sin makt som Norges største avis, sa hun i 2017. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
VARSEL: Kvinnen omtalt i det første varselet mot Trond Giske reagerer også på måten VGs Lars Joakim Skarvøy håndterte informasjonen hun ga ham. - VG framstiller det som et ærlig ønske om å avdekke maktmisbruk. I virkeligheten er det de som misbruker sin makt som Norges største avis, sa hun i 2017. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag bekrefter kvinnen (26) overfor Dagbladet at journalisten som skal ha behandlet henne krenkende i forbindelse med en Trond Giske-sak i 2017, var VGs Lars Joakim Skarvøy.

Allerede 15. desember 2017 fortalte Dagbladet om VGs møte med kvinnen omtalt i det første varselet mot Trond Giske. Kvinnen mottok i 2011 en SMS fra Trond Giske med spørsmål om hvor festen var. Hun opplevde ikke SMS-en som ugrei og varslet selv ikke Ap om saken. Kvinnen ba Dagbladet om å bli anonymisert.

Seks år senere, i november 2017, ringte Skarvøy i VG henne. Det ble begynnelsen på en ubehagelig og krenkende opplevelse, ifølge kvinnen. Hun hevdet Skarvøy og VG «overkjørte» henne og fratok henne retten til å eie sin egen historie. Kvinnen hevdet også at hennes vurdering av SMS-ene ble overhørt i VGs jakt på «drittsaker» på Trond Giske.

- I nesten tre uker har jeg fått kjenne på kroppen hvor krenkende og provoserende det er å bli fratatt definisjonsmakt over meg selv og min egen opplevelse, sa kvinnen til Dagbladet i desember 2017.

I sum beskrev hun VGs journalistiske metoder som et misbruk av metoo-kampanjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer