Allergisk mot pus

Lucky (6) er allergisk mot katter. Uheldig for ham - som trives godt i katters selskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lucky, en Cavalier King Charles spaniel, har en noe uvanlig allergi. Myten om at hunder og katter ikke tåler hverandre er i dette tilfellet bokstavelig talt sant. Den lille bisken får voldsomme reaksjoner etter møter med katter.

-  Ja, han får røde øyne og begynner å klø. Han kaster opp slim og blir veldig syk. Dette er jo ganske spesielt, forteller eier Eirin Fisknes til Dagbladet.

Veterinæren lo

Eirin tok med lille Lucky til veterinæren. Hun kunne jo ikke skjønne annet enn at han var allergisk mot noe, men overraskelsen var stor da det ble klart hva det var han reagerte på.

-  Veterinæren begynte å flire. Det var tydelig at dette ikke var så vanlig, sier Eirin.

-  Det ser virkelig ut som om han lider av høysnue, reaksjonen er ikke så annerledes enn den mennesker har. Han får så mye væske i øynene og når han klør blir det sår. Lucky blir gjerne dårlig dagen etter han har vært i kontakt med en katt, sier Eirin.

Allergisk hele året

Lucky skjønner ikke at han må holde seg unna katter, og fordi han er en liten hund synes han det er ekstra stas med dyr som er mindre enn ham selv. Det får han svi for.

-  Vi gir ham medisiner hele sommeren. Vi burde jo for så vidt gjøre det oftere, for han er jo allergisk hele året, sier en omsorgsfull eier.

Veterinær Ann Margaret Grøndahl sier at hun ikke har vært borti mange liknende tilfeller.

-  Nei, vanlig er det ikke. Men dyr utvikler jo allergier slik som mennesker gjør, og da er det vel noen allergener i katter som denne hunden reagerer på.

SNUFS: Luckys øyne renner på grunn av at han er allergisk mot katt. Her sammen med Mari Fisknes.