- Alles kamp mot alle på Stortinget

Henning Warloe kritisk til arbeidsforholdene på Stortinget.

TAKKET FOR STØTTEN: Henning Warloe takket for støtten han har fått etter at narkotikasaken ble kjent, da han talte til årsmøtet i Hordaland Høyre søndag formiddag. Foto: Hordaland Høyre / Scanpix
TAKKET FOR STØTTEN: Henning Warloe takket for støtten han har fått etter at narkotikasaken ble kjent, da han talte til årsmøtet i Hordaland Høyre søndag formiddag. Foto: Hordaland Høyre / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Takk til Erna, hun har hatt en svært krevende jobb og har måttet skille mellom det partiet står for og rent personlige forhold. Jeg har gjort noe galt, ja noe ulovlig og må stå for det, sa Warloe fra talerstolen og nevnte også støtten fra byrådsleder Monica Mæland, ordfører Trude Drevland og fylkesleder Liv Kari Eskeland.

Lederen av Hordaland Høyre, Liv Kari Eskeland, forteller at Warloe ble møtt av stående applaus da han gikk på talerstolen. Warloes opptreden ble dessuten behørig hyllet i sosiale medier, skriver Bergens Tidende.

- Alls kamp mot alle Lørdag sto Warloe fram i flere medier og fortalte at han har misbrukt flere narkotiske stoffer hver annen eller tredje helg i flere år. Han sa også at han hadde følt seg ensom som stortingsrepresentant, og at dette hadde bidratt til at han begynte å bruke narkotika.

Søndag ga han uttrykk for at ikke alt er som det bør være for politikere som kommer til hovedstaden som ferske stortingsrepresentanter.

- Jeg synes vel kanskje det er noen forhold ved stortingsrepresentantenes arbeidsbetingelser som det er grunn til å sette noen spørsmålstegn ved. Vi er veldig mye overlatt til oss selv. Vi får bortimot ingen hjelp i det praktiske arbeidet og det er en alles kamp mot alle. Vi må levere og aller helst ikke klage, sier Warloe til NRK.

- Voksne mennesker Han forteller at han har forsøkt å lufte sine frustrasjoner, men fått beskjed om at det lureste er å ikke klage og isteden holde på fasaden. Høyre-leder Erna Solberg forstår at det kan være vanskelig for politikere som har vært fremtredende i lokalmiljøet å komme til Stortinget. Hun erkjenner at Høyre kanskje kunne ha gjort noe for å oppdage at Warloe havnet i den situasjonen han var i.

- Men det er voksne mennesker, vi lever våre egne liv. Jeg har ikke opplevd at han har hatt noe ønske om å få hjelp i den perioden. Det er klart at vi kan tørre å gå tettere på mennesker, det er en viktig del av det å bry seg, sier Solberg til NRK.

Hun tror det er viktig å bygge tette nettverk og ha vennekretser i Oslo, og understreker at stortingsrepresentanter også har godt av å tilbringe fritiden sin med andre enn kollegene.

- Var ydmyk Solberg hørte selv Warloes hilsen til årsmøtet og kalte det stilig av den hardt pressede politikeren.

- Jeg oppfattet ham som ydmyk, det var kanskje det viktigste. Tross alt er det disse folkene her på årsmøtet som har valgt ham. Dette endrer ikke avgjørelsen om at han ikke blir nominert igjen i 2013. Men Henning skal likevel oppleve at han ikke er støtt ut av partiet, at han er inne i varmen, sier Høyre-lederen til Bergens Tidende.

Solberg gjorde det klart allerede lørdag at Henning Warloe kan komme tilbake i Høyre hvis han selv ønsker det. Men hun holdt fast ved at det var riktig å be ham avstå fra å søke gjenvalg til Stortinget neste år.

- Det finnes alltid rom for tilgivelse. Selvsagt også for Henning. Ingen i Høyre har vendt ham ryggen, sa Høyre-lederen da hun innledet på årsmøtet.

(NTB)