Advarte mot jøder og «neger-kulturen»:

Alliansen skaper Arendal-kaos i det skjulte: Kan bli låst ute i kveld

SIAN og Alliansen er likevel invitert til Arendalsuka, tross Arbeiderpartiets iherdige protester. En overrasket arrangør forteller Dagbladet at de vil «hindre dette arrangementet i å bli gjennomført».

INVITERT: Arendalsuka aksepterer ikke at Hans Jørgen Lysglimt Johansen, leder for Alliansen, etter planen delta i en panelsamtale i Arendal i morgen. De vurderer å stenge dørene ved makt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
INVITERT: Arendalsuka aksepterer ikke at Hans Jørgen Lysglimt Johansen, leder for Alliansen, etter planen delta i en panelsamtale i Arendal i morgen. De vurderer å stenge dørene ved makt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): Det er full konflikt mellom Arendalsuka og Ytringsfrihetsforbundet.

Forbundet ble dannet av Resett-sjef Helge Lurås i fjor, og er registrert som et livsynssamfunn. Lurås sa den gang at hensikten med forbundet var å å «demme opp for» en utvikling der mennesker som stiller seg kritiske «til ikke-vestlig kultur» føler seg uthengt og trakassert.

Konflikten bunner i at sistnevnte i all hemmelighet har invitert SIAN (Stopp islamifiseringen av Norge) og Alliansen til en panelsamtale i forbundets regi under Arendalsuka i morgen, kan Dagbladet nå fortelle. Invitasjonen har ingen støtte hos arrangørene i Arendalsuka, får Dagbladet opplyst.

På Arendalsukas nettsider ligger det derfor ingen informasjon om at SIAN og Alliansen skal delta panelsamtalen «Bør ytringsfriheten begrenses fordi noen føler seg krenket?». Også Helge Lurås i Resett skal etter planen delta i samtalen.

Vil hindre arrangement

Arendalsuka bekrefter overfor Dagbladet at de ikke vil tolerere at SIAN og Alliansen gjester et program. Arrangøren varsler nå at hardt vil bli satt mot hardt, og at arrangementet kan bli stengt ved makt i kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer