Donald Trump

Allierte frykter nytt PR-mareritt

Noen av Donald Trumps nære allierte frykter at riksrettssaken, som begynner neste uke, skal bli en katastrofe for eks-presidenten.

STRAFF: Kommentator Marie Simonsen om hva en dom kan bety for Donald Trump. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Trump står tiltalt for riksrett for å ha oppfordret til angrepet på Kongressen 6. januar. Tirsdag skal Senatet begynne behandlingen av saken.

Demokratene, som skal prosedere saken, har gjort det klart at de ønsker å fokusere på det voldelige angrepet og Trumps rolle. Trumps allierte håper imidlertid på at den tidligere presidenten og forsvarsteamet legger vekt på grunnloven. De hevder at det er grunnlovsstridig å stille en person, som ikke lenger er en sittende president, for riksrett.

Selv skal imidlertid Trump ha kommet med klare ønsker om at forsvarerne hans skal gjenta de udokumenterte og grunnløse påstandene om at presidentvalget ble stjålet fra Trump.

- Overbevisende sak

I en innledende avstemning stemte 45 republikanske senatorer mot å stille Trump for riksrett. Bare fem stemte for. Dermed er det lite sannsynlig at han faktisk blir dømt. Det kreves nemlig minst 67 senatorer for å felle Trump.

Allierte av Trump frykter imidlertid at saken likevel kan gjøre stor skade på omdømmet og ettermælet hans, skriver Politico. Siden angrepet på Kongressen har Trump mistet støtte fra mange hold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer