Alltid beredt

35 gloheite grader kaster seg mot teltet. Inni er det 48. Støvet ligger i tjukke lag over speiderleiren i Thailand, der 130 nordmenn ikke var beredt på heten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en gedigen militærleir på størrelse med en norsk småby, i Sattahip, 35 kilometer sør for Pattaya, med blått hav og en tre kilometer lang strand som scene, og en tett, grønn jungel som bakteppe, har 30000 speidere fra alle verdensdeler banket ned sine teltplugger.

Støvet har for lengst trengt seg inn i alle telt, soveposer, ryggsekker, klær, øreganger og porer. Tusenvis av ungdommer mellom 14 og 18 år har knyttet vennskapsbånd og kysset i buskene. I en av de norske troppene spennes treskia fast i sandalene.

- De norske speiderne er fordelt i tre leirer, forteller reiseleder Halvor Frihagen. Advokaten er speider når han ikke fordyper seg i Norges lover.

På ski i sanddynene: Han møter oss ved inngang ni. Loser oss gjennom sikkerhetspost, akkreditering og gjennom ny sjekk med metalldetektor. Før vi står ved den norske standen. Bilder av hvite vidder, fossefall, en sjark mot Lofotveggen, bygging av snøhuler og en porsjon norsk skipsfart skal fortelle speidere fra 141 land litt om Norge.

- Klar, ferdig... GO!

Det ljomer i bakgrunnen. To stafettlag skiløpere har sendt av gårde førstemann. De norske treskia bankes i grusen. Støvet står som en sky. Vi gnir oss i øynene. I bakgrunnen kaster en gjeng svamper med vann. Det er snøballkasting med ferdigsmeltet norsk snø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer