ÉN TIME OG 15 MINUTTER: Donald J. Trump holdt den lengste landsmøtetalen på rundt 40 år. Her er et utdrag. Video: CNN Vis mer

Alltid lurt på hva Trumps politikk egentlig er? Her er hele landsmøtetalen

- Ingen kjenner systemet bedre enn meg, derfor kan jeg alene fikse det. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CLEVELAND (Dagbladet): Dette var øyeblikket alle hadde ventet på, men som ingen riktig ventet skulle skje.

I natt holdt Donald Trump (70) den avsluttende talen på Republikanernes landsmøte. Der godtok han partiets nominasjon av han som presidentkandidat, og la fram sin visjon som president. Med det satte han også offisielt igang presidentkampen mot Hillary Clinton - som blir Demokratenes kandidat i neste uke.

- STOLT AV Å VÆRE HOMOFIL: Paypal-grunnlegger Peter Thiel støtter Donald Trumps presidentkandidatur fra talerstolen på Republikanernes landsmøte. Video: CNN Vis mer

De fleste hadde forventet at det nå var Trumps tur til å vise sin presidentaktige side. Etter et landsmøte som var preget av kuppforsøk og åpenbar splittelse i partiet, måtte Donald Trump vise at han kunne forene partiet og vinne presidentvalget i november.

Talen - eller i hvert fall utkast og utdrag fra den - hadde allerede blitt lekket. Det var likevel spenning knyttet til hva Trumps budskap ville være, og om han ville holde seg til manus. Politico kunne flere timer før talen presentere det som skal ha vært et utkast av hele talen.

Den viste klart at Trump ville presentere seg selv som en lov og orden-kandidat.

Stemningen steg i taket da Republikanernes presidentkandidat ble introdusert av dattera Ivanka like etter klokka fem i natt. Og Trump holdt seg til manus, utenom et par engasjerende «USA». Slik gikk Trumps tale:

«Venner, delegater og amerikanere. Det er med ære og ydmykhet jeg aksepterer kandidaturet som president i USA.

- VI HAR TATT FEIL SÅ MANGE GANGER: CNNs politiske reporter Chris Moody har fulgt hele Donald Trumps presidentkampanje: - Jeg har ikke opplevd liknende, sier han til Dagbladet. Video: CNN Vis mer

Sammen skal vi lede partiet vårt tilbake til Det hvite hus, og vi skal lede landet til sikkerhet, rikdom og fred. Vi skal være et sjenerøst og varmt land. Men vi skal også være et land med lov og orden.

Landsmøtet vårt skjer samtidig som landet vårt er i krise. Angrepene på politiet vårt og terroren i byene våre truer vårt levesett. De politikerne som ikke ser disse farene er ikke egnet til å lede landet vårt.

Amerikanere som ser denne talen i kveld har sett de nylige bildene av gatene og kaoset i lokalsamfunnene våre. Mange har vært vitne til denne volden personlig, noen har til og med vært dens ofre.

Jeg har en melding til dere alle: kriminaliteten og volden som i dag berører nasjonen vår vil snart ta slutt. Fra 20. januar 2017 skal tryggheten gjenopprettes.

Myndighetenes mest grunnleggende oppgave er å beskytte livene til sine egne innbyggere. Enhver regjering som ikke klarer det, er ikke verdig å leve.

Det er på tide med en rett fram-vurdering av vårt lands tilstand.

Jeg skal presentere faktaen enkelt og ærlig. Vi har ikke råd til å være så politisk korrekte lenger.

STERKE REAKSJONER: Radiovert og politisk kommentator Laura Ingraham talte på det republikanske landsmøtet onsdag 20. juli. Twitter har stormet etter avslutningen på talen hennes. Video: CNN Vis mer

Vil du høre selskapenes «spinn», de finslipte løgnene og medienes myter, så holder Demokratene sitt landsmøte neste uke.

Men her, på vårt landsmøte, vil det ikke være noen løgner. Vi vil ære det amerikanske folk med sannheten, og ingenting annet.

Tiår med framskritt på å få ned kriminaliteten er nå reversert av denne regjeringens tilbaktrekning av justismyndigheter.

Drapssaker økte med 17 prosent i USAs 50 største byer i fjor. Det er den største økningen på 25 år. I vår hovedstad, har antall drap økt med 50 prosent. Det har gått opp nesten 60 prosent i nærliggende Baltimore.

I presidentens hjemby Chicago, har mer enn 2000 blitt offer for skytinger bare i år. Mer enn 3600 har blitt drept i Chicago-området siden han ble president.

Antall politifolk drept i tjeneste har økt med nesten 50 prosent sammenliknet med denne tid i fjor. Nesten 180 000 ulovlige innvandrere med rulleblad, utvist fra landet, går i kveld fritt i gatene og kan true lovlydige borgere.

SE HELE TALEN: Ted Cruz ville ikke innrømme at slaget var tapt da han talte for republikanernes landsmøte. Han nektet å støtte trump, og ble buet av scenen. Video: CNN Vis mer

Antall nye innvandrerfamilier som har krysset grensa så langt i år er allerede flere enn i hele 2015. Titusener blir løslatt i våre lokalsamfunn uten å tenke på konsekvensene for sikkerhet og ressurser.

En slik grensekrysser ble løslatt og kom seg til Nebraska. Der gjorde han slutt på livet til en uskyldig ung jente kalt Sarah Root. Hun var 21 år gammel og ble drept dagen etter hun ble uteksaminert fra universitetet med toppkarakterer. Drapsmannen ble løslatt for andre gang, og er nå en rømling.

Jeg har møtt Sarahs vakre familie. Men for dagens ledelse var deres vakre datter bare nok et amerikansk liv som ikke var verdt å beskytte. Enda ett barn å ofre på alteret for åpne grenser. Hva med økonomien?

Igjen vil jeg gi dere fakta som er blitt redigert for dere av kveldsnyhetene eller morgenavisene. Nesten fire av ti afroamerikanske barn lever i fattigdom, mens 58 prosent av afroamerikansk ungdom er arbeidsløse. To millioner flere latinamerikanere lever i dag i fattigdom sammenliknet med da presidenten kom til makta for mindre enn åtte år siden. I tillegg til dette har 14 millioner mennesker blitt borte fra arbeidsstyrken.

Husholdningens inntekter er blitt redusert med mer enn 4000 dollar siden år 2000. Handelsunderskuddet vårt har nådd et nytt toppnivå - nesten 800 milliarder dollar på ett eneste år. Budsjettet er ikke noe bedre.

President Obama har fordoblet vår nasjonale gjeld med mer enn 19 billioner, og det vokser. Og hva får vi igjen for det? Våre veier og bruer faller sammen, flyplassene våre er i tredje verden-tilstand, og 43 millioner amerikanere bruker matkuponger.

-SA VI IKKE HADDE EN SJANSE:: James Epley, Trupms valgkampsjef i Sør-Carolina, forteller om årsakene til at eiendomsbaronen kan lande Trump-helikopteret i Cleveland som Republikanernes presidentkandidat. Video: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

La oss ta for oss tilstanden ute i verden.

Ikke bare har våre innbyggere måtte tåle katastrofer innenriks, men de har levd gjennom en internasjonal ydmykelse etter den andre. Vi husker alle bildene av seilerne våre som ble tvunget ned på kne av iranerne.

Dette var rett før Iran-avtalen ble undertegnet, som ga Iran 150 milliarder tilbake, og ingenting til oss. Det vil stå igjen i historiebøkene som en av de verste avtalene noensinne. En ny ydmykelse kom da Obama tegnet opp en rød linje i Syria, og hele verden vet at den ikke betydde noen ting.

I Libya ble konsulatet vårt - symbolet på amerikansk prestisje verden rundt - dratt ned i flammer.

USA er en langt mindre trygg nasjon - og verden er langt mindre stabil - enn da Obama tok valget om å gjøre Hillary Clinton ansvarlig for USAs utenrikspolitikk. Jeg er sikker på at at det er en avgjørelse han angrer. Hennes dårlige instinkter - noe som ble poengtert av Bernie Sanders - er det som har ført til mange av katastrofene som skjer i dag.

La oss se tilbake. I 2009, før Hillary, var ikke IS engang på kartet.

PRESIDENTKANDIDAT: Natt til onsdag ble Donald J. Trump formelt Republikanernes partikandidat. Det ble avgjort etter at stemmene fra New York ble lest opp av Trumps eldste sønn. Han stod sammen med søsknene Ivanka og Eric Trump. Video: CNN Vis mer

Libya samarbeidet vi med. Egypt var fredelig. I Irak var det en nedgang i volden. Iran ble strupet av sanksjoner. Syria var under kontroll. Etter fire år med Hillary Clinton. Hva har vi? IS har spredt seg i regionen og verden. Libya er i ruiner, og vår ambassadør og hans medarbeidere ble forlatt hjelpeløse for å dø i hendene på barbariske drapsmenn. Egypt ble gitt over til det radikale muslimske brorskap, noe som tvang militæret til å ta kontroll. Irak er i kaos.

Iran er på vei til å skaffe seg atomvåpen. Syria er herjet av en borgerkrig og en flyktningkrise som truer Vesten. Etter 15 år med kriger i Midtøsten, etter billioner av dollar brukt og tusener av liv tapt, er situasjonen verre enn den har vært noen gang tidligere.

Det er Hillary Clintons ettermæle: død, ødeleggelse og svakhet

Men Hillary Clintons ettermæle trenger ikke å være USAs ettermæle. Problemene vi nå står overfor - fattigdom og vold hjemme, krig og ødeleggelse ute i verden - vil bare vare så lenge vi holder oss til de samme politikerne som skapte dem.

En endring i lederskap er nødvendig før å endre utfallet. I kveld vil jeg dele min handlingsplan for USA.

Den viktigste forskjellen mellom vår plan og våre motstandere er at vår plan vil sette USA først. Amerikanisme, ikke globalisme, skal være vårt motto. Så lenge vi er ledet av politikere som ikke vil sette USA først, kan vi være sikre på at andre nasjoner ikke vil behandle USA med respekt. Det skal endre seg i 2017.

Det amerikanske folk vil nok en gang være førsteprioritet. Min plan starter med trygghet hjemme, som betyr trygge nabolag, grenser og beskyttelse fra terror. Det kan ikke være rikdom uten lov og orden. For økonomien vil jeg tegne opp reformer som kan gi oss millioner av nye jobber og billioner i ny rikdom som kan bli brukt til å bygge USA opp igjen.

ÅPNET OPP: Melania Trump ble introdusert som taler på republikanernes landsmøte av sin egen ektemann og partiets presidentkandidat, Donald Trump. Video: CNN Vis mer

En rekke av disse reformene jeg vil legge fram i kveld, vil bli møtt med motsand av noen av landets mektigste interesser. Det er fordi disse har rigget vårt politiske og økonomiske system for at de ekslusivt skal tjene på det.

Store selskaper, elitemediene og sponsorer stiller seg bak min motstanders kampanje fordi de vet hun vil bevare det riggede systemet. De kaster penger etter henne fordi de har total kontroll over alt hun gjør. Hun er deres marionett, og de trekker i trådene.

Derfor vil Hillary Clintons melding være at ingenting vil forandre seg. Min melding er at ting må endre seg - og de må endre seg med en gang.

Hver dag våkner jeg bestemt på å gi et bedre liv til alle menneskene i dette landet som har blitt neglisjert, ignorert og forlatt.

Jeg har besøkt fabrikkarbeidere uten jobb og lokalsamfunnene som er knust av våre forferdelige og urettferdige handelsavtaler. Dette er de glemte mennene og kvinnene i landet vårt. Folk som jobber hardt, men ikke lenger har en stemme.

Jeg er deres stemme.

Jeg har omfavnet gråtende mødre som har mistet sine barn fordi våre politikere satte sin egne personlige agende før nasjonens beste. Jeg har ikke tålmodighet med urettferdighet, nulltoleranse for myndighetenes inkompetanse og ingen sympati med ledere som svikter sine borgere.

Når uskyldige mennesker lider fordi vårt politiske system mangler vilje eller mot, eller vanlig skikk til å opprettholde våre lover - eller enda verre - har solgt seg til lobbyister - klarer jeg ikke å se en annen vei.

Og når utenriksministeren ulovlig lagrer e-postene sine på en privat server, sletter 33 000 av dem så myndighetene ikke kan se hennes ulovligheter, risikerer landet vårt, ljuger om det i forskjellige former og ikke får noen konsekvenser - vet jeg at korrupsjonen har nådd et helt nytt nivå.

Når FBI-direktøren sier at utenriksministeren var ekstremt uforsiktig og neglisjerende i håndteringen av hemmelighetsstemplet informasjon, vet jeg at disse begrepene ikke er dekkende sammenliknet med hva hun faktisk har gjort. De ble bare brukt for å redde henne fra å bli straffet for sine forferdelige kriminelle handlinger.

«SKYLDIG ELLER IKKE SKYLDIG?»: Guvernør Chris Christie snakket til det republikanske landsmøtet natt til onsdag. Der listet han opp en rekke anklager mot Hillary, før han sendte ballen videre til publikum. Video: CNN Vis mer

Faktisk er kanskje hennes største prestasjonen at hun har begått disse handlingene og kommet seg unna - spesielt når andre har betalt en så høy pris. Når den samme utenriksministeren raker inn millioner av dollar i bytte med tilgang og tjenester til spesielle interesser og fremmede makter, vet jeg at handlingens tid er her.

Jeg har sluttet meg til politikken slik at de mektige ikke lenger kan knuse de som ikke kan forsvare seg selv. Ingen kjenner systemet bedre enn meg, derfor kan jeg alene fikse det. Jeg har sett på egenhånd hvordan systemet er rigget mot våre borgere, akkurat slik det var rigget mot Bernie Sanders - han hadde aldri en sjans.

Men hans støttespillere vil slutte seg til vår bevelgelse, fordi vi vil fikse de største problemene: handel. Millioner av Demokrater vil slutte seg til oss fordi vi skal fikse systemet så det fungerer for alle amerikanere. I dette tilfellet er jeg stolt av å ha Guvernør i Indiana, Mike Pense, på min side som den neste visepresidenten i USA.

Vi skal få den samme økonomiske suksessen som Mike fikk til i Indiana i USA. Han er en mann med karakter og har utrettet mye. Han er den rette mannen for jobben. Den første oppgaven for den nye administrasjonen vil være å frigjøre våre borgere fra kriminaliteten og terroren og lovløsheten som truer deres lokalsamfunn.

USA ble sjokkerte til kjernen da våre politibetjenter i Dallas brutalt ble drept. I dagene etter Dallas, har vi sett flere trusler og vold mot vårt politi. Politifolk er blitt skutt eller drept nylig i Georgia, Missouri, Wisconsin, Kansas, Michigan og Tennessee.

På søndag ble flere politifolk skutt i Baton Rouge i Louisiana. Tre ble drept og fire ble hardt skadd. Et angrep på politiet er et angrep på alle amerikanere. Jeg har en beskjed til alle som truer freden i våre gater og tryggheten til vårt politi: når jeg blir president, skal jeg få lov og orden tilbake.

«LANDSMØTETS HØYDEPUNKT»: Blinde Marlana VanHoose sang USAs nasjonalsang under det republikanske landsmøtet natt til tirsdag. Flere som fulgte med på sendinga skriver på Twitter at de mener det var landsmøtets høydepunkt. Video: CNN Vis mer

Jeg skal jobbe med, og ansette, de beste anklagerne og politifolkene i landet for å få jobben gjort. I kampen mot Det hvite hus, er jeg lov og orden-kandidaten. Den uansvarlige retorikken til vår president, som har brukt perioden sin til å splitte oss på bakgrunn av rase og farge, har gjort USA til et farligere sted for alle.

Denne administrajonen har sviktet USAs indre byer. De har sviktet dem på utdanning. De har sviktet dem på kriminalitet. De har sviktet dem på alle mulige måter.

Når jeg blir president vil jeg jobbe for at alle våre barn blir behandlet likeverdig, og beskyttet likeverdig.

Ved hver eneste handling, vil jeg spørre meg selv: gjør dette livet bedre for unge amerikanere i Baltimore, Chicago, Detroit og Ferguson, som har like mye rett til å leve som et hvert annet barn i USA.

For å gjøre livet trygt i USA, må vi også ta tak i de økende truslene fra utlandet: vi skal knuse barbarene i IS. Nok en gang er Frankrike offer for brutal islamistisk terrorisme.

Menn, kvinner og barn ondskapsfullt pløyd ned. Liv ødelagt. Familier revet i stykker. En nasjon i sorg.

Skadene og ødeleggelsene som kan bli påført oss av radikale islamister har skjedd igjen og igjen. Ved World Trade Center, på en jobbfest i San Bernardino, under Boston Marathon og på et rekrutteringssenter for militære i Chattanooga, Tennessee.

TRUMP AVBRØT: Donald Trump avbrøt Fox News' TV-sending fra det republikanske landsmøtet under appellen til Patricia Smith, som mistet sønnen i et terrorangrep i Libya. Se hele talen her. Video: CNN Vis mer

For få uker siden i Orlando i Florida ble 49 flotte amerikanere brutalt drept av en islamistisk terrorist. Denne gangen var målet vårt LGBT-miljø. Som deres president vil jeg gjøre alt i min makt for å beskytte våre LGBT-borgere fra volden og undertrykkelsen fra en hatefull fremmed ideologi. For å beskytte oss fra terror, må vi fokusere på tre ting.

Vi må ha den beste etterretningen i verden. Vi må slutte med den feilede politikken om å bygge nasjoner og endre regimer som Hillary Clinton presset fram i Irak, Libya, Egypt og Syria. I stedet må vi jobbe med alle våre allierte som deler våre mål om å ødelegge IS og knuse islamistisk terror.

Dette omfatter å samarbeide med vår viktigste allierte i regionen, Israel. Til slutt må vi også umiddelbart stoppe innvandringen fra ethvert land som har blitt rammet av terror fram til bakgrunnssjekk-mekanismer er på plass.

Min motstander har bedt om en radikal 550 prosents økning av syriske flyktninger i tillegg til den eksisterende massive flyktningstrømmen som kommer til landet vårt under president Obama. Hun foreslår dette til tross for det faktum at det ikke er noen måte å undersøke disse flyktningene for å finne ut hvem de er eller hvor de kommer fra. Jeg vil bare ta inn individer inn i landet vårt som støtter våre verdier og elsker våre folk.

Enhver som støtter vold, hat eller undertrykkelse er ikke velkomne i vårt land, og vil aldri være det.

Tiår med rekordhøy innvandring har ført til lavere lønninger og større arbeidsløshet for våre innbyggere, spesielt for afroamerikaneske og latinamerikanske arbeidere. Vi skal ha et innvandringssystem som funker, men som funker for det amerikanske folk.

På mandag hørte vi fra tre foreldre med barn som ble drept av ulovlige innvandrere. Mary Ann Mendoza, Sabine Durden og Jamiel Shaw. De er bare tre modige representanter av mange tusen. På alle mine reiser i dette landet, har ingenting påvirket meg dypere enn den tida jeg har tilbrakt med mødre og fedre som har mistet sine barn til volden som kommer inn over grensene våre.

KAOS: Det ble fullt kaos under det republikanske landsmøtet da det ble tvunget fram en avstemning for å tvinge fram regelendringer som kan hindre Trump i å bli partiets presidentkandidat. Video: CNN Vis mer

Disse familiene har ikke noen interesseorganisasjoner som kan representere dem. Det er ingen demonstrasjoner som protesterer på deres vegne. Mine motstandere vil ha Sanctuary Cities (byer der ulovlige innvandrere lovlig kan oppholde seg, journ. anm.) Men hvor var sanctuary for Kate Steinle? Hvor var sanctuary for barna til Mary Ann, Sabine og Jamiel. Hvor var sanctuary for alle de andre amerikanerne som er blitt brutalt drept og som har lidd så grusomt?

Disse skadde amerikanske familiene har vært alene. Men de er ikke lenger alene. I kveld, vil denne kandidaten og hele nasjonen stå i deres hjørne for å støtte dem, sende vårt kjærlighet og love dem at vi i deres ære skal redde uttallige flere familier fra å lide den samme grusomme skjebnen.

Vi skal bygge en stor grensemur for å stoppe ulovlige innvandrere, for å stoppe gjengene og volden, og å stoppe narkotikaen fra å flyte i våre lokalsamfunn. Jeg har hatt den glede av å få støtteerklæring fra USAs grensepoliti, og vil jobbe direkte med dem for å beskytte integriteten til vårt lovlige innvandringssystem.

Ved å slutte med å løslate folk på grensa, vil vi stoppe smuglingen og volden. Ulovlige grensepasseringer vil gå ned. Fred vil gjenoppstå. Ved å straffe de millionene som er i landet etter visumet har gått ut, vil våre lover endelig få den respekten de fortjener.

I kveld vil jeg at alle amerikanere som har fått sitt krav om trygg innvandring avvist - og alle politikere som har avvist dem - til å lytte veldig nøye til det jeg nå skal si.

21. januar 2017, dagen etter jeg har blitt president, vil amerikanere endelig våkne i et land der lovene i USA blir tatt på alvor. Vi skal være barmhjertige med alle.

Min største lidenskap vil være for de borgerne som sliter. Min plan er totalt forskjellig fra den radikale og farlige innvandringspolitikken til Hillary Clinton. Amerikanere vil ha lettelse fra den ukontrollerte innvandringen. Lokalsamfunn vil ha lettelse.

Fortsatt foreslår Hillary Clinton masseinnvandring, masseasyl og lovløshet. Hennes plan vil overvelde skoler og sykehus, redusere jobber og lønninger og gjøre det vanskligere for nylige innvandrere å komme seg ut av fattigdom.

Jeg har en annen visjon for våre arbeidere. Det begynner med en ny, rettferdig handelspolitikk som beskytter jobbene våre og står opp mot landene som jukser. Det har vært en gjennomgangstone i min kampanje fra dag én, og det vil være en viktig sak i mitt presidentskap fra første dag.

Jeg har tjent milliarder av dollar ved å gjøre avtaler i forretningsverden - nå skal jeg gjøre landet vårt rikt igjen. Jeg skal gjøre om våre dårlige handelsavtaler til fantastiske handelsavtaler. USA har har mistet nær en tredel av sine fabrikkjobber siden 1997, på grunn av de forferdelig dårlige handelsavtalene støttet av Bill og Hillary Clinton. Husk at det var Bill Clinton som undertegnet NAFTA, en av de verste økonomiske avtalene gjort av vårt land noensinne.

Aldri igjen.

Jeg skal bringe jobber tilbake til Ohio og USA - og jeg skal ikke la selskaper få flytte til andre land og sparke sine andre arbeidere på veien - uten at det får konsekvenser.

Min motstander, på sin side, har støttet omtrent alle handelsavtaler som har ødelagt middelklassen. Hun støttet NAFTA, og hun støttet Kinas medlemskap i WTO - en annen av hennes ektemanns gigantiske feiltakelser.

Hun støttet handelsavtaler med Sør-Korea som ødela jobber. Hun har støttet TPP. TPP vil ikke bare ødelegge vår evne til å produsere, men det vil gjøre at USA er underlagt fremmede makter. Jeg lover å aldri undertegne en handelsavtale som skader våre arbeidere, eller som ødelegger vår frihet og uavhengighet. I stedet vil jeg gjøre egne avtaler med forskjellige land.

Vi skal aldri mer inngå store avtaler med mange land som er tusener av sider lange - og som ingen fra vårt land verken leser eller forstår. Vi skal straffe alle brudd på handelsavtaler, også ved bruk av skatter og tariffer, mot alle land som jukser.

Det betyr å stoppe Kinas tyveri av intellektuell eiendom, i tillegg til deres ulovlige produktdumping, og deres ødeleggende valutamanipulasjon. Våre forferdelige handelsavtaler med Kina og mange andre, vil bli reforhandlet. Det inkluderer NAFTA for å få en mye bedre avtale for USA - og vi vil trekke oss om vi ikke får den avtalen vi vil ha. Vi skal begynne å bygge og skape ting igjen.

Etter det kommer reform på skatt, regulering og energilovverket. Mens Hillary Clinton planlegger store skatteøkninger, har jeg foreslått den største skattereduksjonen av alle kandidater som har stilt som presidentkandidat i år - demokrat eller republikaner.

Middelklassen og næringsliv vil oppleve en ordentlig lettelse, og skatter vil bli gjort mye enklere for alle.

USA er et av landene i verden med mest skatt. Å senke skattene vil føre til at nye selskaper og jobber kommer tilbake til landet. Deretter skal vi håndtere regulering, en av de største jobbdreperne der ute. Overdreven regulering koster landet vårt to billioner dollar årlig, og det skal vi ha en slutt på. Vi skal slutte med restriksjoner på energiproduksjon. Dette vil føre til 20 billioner dollar i jobbskapende økonomisk aktivitet de neste fire tiåra. Motstanderen min, på sin side, vil gjøre våre fantastiske gruvearbeidere og stålarbeidere arbeidsløse - det vil aldri skje når jeg er president.

Med denne nye politikken, vill billioner av dollar strømme inn i landet vårt. Den nye rikdommen vil forbedre livskvaliteten for alle i USA. Vi skal bygge veiene, motorveiene, bruer, tuneller, flyplasser og jernbanen for framtida. Dette vil føre til millioner av nye jobber.

Vi skal redde barn fra å mislykkes på skolen ved å hjelpe foreldrene deres med å sende dem på en trygg skole de velger selv.

Min motstander vil heller beskytte utdanningsbyråkrater enn å tjene amerikanske barn. Vi vil trekke tilbake og erstatte den katastrofale Obamacare. Du vil ha muligheten til å velge lege selv igjen. Og vi vil fikse TSA på flyplassene. Vi skal gjenoppbygge vårt ødelagte forsvar, og landene vi beskytter med et massivt tap, skal betale sin andel.

Vi skal ta vare på veteranene slik de aldri har blitt tatt vare på før. Min motstander avviste at veteranskandalen hadde stort omfang - nok et tegn på hvor fjern hun er fra virkeligheten. Vi skal be hver leder i staten om å komme med en liste på alle prosjekter vi sløser penger på, så jeg kan stoppe dem innen mine første 100 dager. Politikerne har snakket om det, jeg skal gjøre det. Vi skal også nominere dommere til høyesterett som vil bevare våre lover og vår grunnlov.

Erstatteren til dommer Scalia skal være en med liknende meninger og prinsipper. Dette vil være et av de viktigste spørsmålene denne valgkampen. Min motstander vil fjerne det andre grunnlovstillegget (retten til å bære våpen, journ. anm). Jeg har imidlertid fått en sterk og tidlig støtteerklæring fra National Rifle Association og vil beskytte retten for alle amerikanere til å holde familien sin trygg.

Jeg vil takke alle kristne miljøer som har vært så støttende mot meg. Dere har mye å bidra med i vår politikk, selv om våre lover forhindrer dere i å snakke fritt fra deres prekestoler.

Et grunnlovstillegg, jobbet fram av Lyndon Johnson for mange år siden, truer religiøse institusjoner med at de mister skattefradrag dersom de fremmer sitt politiske syn.

Jeg skal jobbe veldig hardt for å fjerne ordlyden og beskytte ytringsfriheten for alle amerikanere. Vi kan få til disse fantastiske tingene, og så mye annet - alt vi trenger å gjøre er å begynne å tro på oss selv og på landet vårt igjen.

Det er på tide å vise hele verden at USA er tilbake, større, bedre og sterkere enn noen gang.

På denne veien, er jeg så heldig å ha min kone Melania med min side og mine fantastiske barn Don, Ivanka, Eric, Tiffany og Barron: dere vil alltid være min største kilde til stolthet og glede. Min far, Fred Trump, var den smarteste og mest hardtarbeidende mannen jeg kjente. Jeg lurer noen ganger på hva han hadde sagt om han hadde sett dette i kveld.

Det er på grunn av ham at jeg lærte, fra ung alder, å respektere verdigheten ved å jobbe og verdigheten til de som jobber. Han var mest komfortabel sammen med murere, snekkere og elektrikere og jeg har også mye av det i meg. Så er det min mor, Mary. Hun var sterk, men også varm og rettferdig. Hun var en flott mor. Hun var også en av de mest ærlige og gavmilde menneskene jeg noen gang har kjent.

Til mine søstre Mary Anne og Elizabeth, min bror Robert og min avdøde bror Fred, jeg vil alltid elske dere og dere er veldig spesielle for meg. Jeg har elsket livet mitt i forretningsverden.

Men nå er mitt eneste oppdrag å jobbe for landet vårt - å jobbe for alle dere. Det er på tide å gi en seier til det amerikanske folk. Men for å gjøre det, må vi bryte oss fri fra gammeldags og smålig politikk.

USA er en nasjon av troende, drømmende og utholdende som er ledet av en gruppe sensorer, kritikere og kynikere.

Husk at alle de som sier du ikke kan ha det landet du vil ha, er de samme som forteller deg at jeg ikke ville stå her i kveld. Vi kan ikke lenger stole på eliten i mediene og i politikken, som vil si hva som helst for å bevare det riggede systemet.

I stedet må vi tro på USA. Historien ser til oss nå.

Den venter på å se om vi vil gripe muligheten, og om vi vil vise hele verden at USA fortsatt er fritt, uavhengig og sterkt.

Min motstander spør tilhengere sine om de kan sitere et tre-ords lojalitetsløfte. Det heter: «Jeg er med henne». Jeg vil sitere et annet løfte.

Det går som følger: «Jeg er med dere. Det amerikanske folk.»

Jeg er deres stemme.

Så til alle foreldre som drømmer for sine barn, og alle barn som drømmer om framtida, jeg sier dette til dere i kveld: Jeg vil kjempe for dere, og jeg vil vinne for dere.»

Til alle amerikanere i kveld, i alle våre byer, jeg gir dette løfte: Vi skal gjøre USA sterkt igjen.

Vi skal gjøre USA stolt igjen.

Vi skal gjøre USA trygt igjen.

Og vi skal gjøre USA storartet igjen.

Tusen takk»