Almskog: - Takk og pris!

- I kveld tar jeg den beste champagnen, strålte Kjell Almskog. Den ellers svært så sindige Kværner-sjefen tilsto overfor Dagbladet at det var en personlig tilfredsstillelse å vinne maktkampen over multimilliardær Kjell Inge Røkke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Almskog fortalte mens stemmeopptellingen pågikk at han hadde to champagneflasker parat. En til å feire seieren med, en annen til hjelp for å svelge et eventuelt nederlag.

Da Dagbladet møtte ham alene i trappa i Gamle Logen da resultatet var klart seint i går kveld, smilte han lurt.

- I kveld tar jeg den beste champagnen.

Kabinettsspørsmål

Og han hadde all grunn til å feire. Selv om Røkke trampet selvsikkert inn med den største aksjeposten, mektige venner og Celina Midelfart ved sin side, var det Almskog som til slutt triumferte. For også han har mektige venner, og - ikke minst - så å si alle småaksjonærene bak seg.

Hadde ikke oppmøteprosenten vært omtrent det dobbelte av det den pleier å være på Kværners generalforsamlinger, ville Røkke vunnet.

- Jeg visste det ville bli jevnt, og at en del av de større aksjonærene fortsatt var usikre da de kom på generalforsamlingen. Jeg prøvde derfor å henvende meg direkte til dem i mitt avsluttende innlegg. Om det gjorde utslaget, aner jeg ikke. Men sammen med de mange småaksjonærene holdt det heldigvis, sier Almskog.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer