Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Almskog har tatt ut Kværner-pensjon - kontant

Tidligere administrerende direktør i Kværner, Kjell Almskog, har fått utbetalt pensjonen sin. Ifølge Dagens Næringsliv kan han ha fått over 43 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Redd Kværner med konkurs

Almskogs pensjon ville gått tapt hvis Kværner hadde gått konkurs før den ble utbetalt.

Det skyldes at Kjell Almskog ikke var medlem i verken den norske eller den britiske pensjonskassen til Kværner. Medlemmene i disse pensjonskassene er sikret sine pensjoner selv om Kværner går konkurs etter generalforsamlingen torsdag.

John Starling, som er sjef for Kværners britiske pensjonskasse, bekrefter at Kjell Almskog aldri var medlem og at Almskogs pensjon ville ha gått tapt til kreditorene hvis Kværner hadde gått konkurs.

I et emisjonsprospekt som Kværner sendte ut mandag, opplyses det at Almskog har fått løst ut verdien av hele sin pensjonsavtale.

Kjell Almskog ønsker ikke å kommentere sin pensjonsordning eller hvor mye han har fått utbetalt fra Kværner. Informasjonssjef Marit Ytreeide i Kværner bekrefter overfor Dagens Næringsliv at pensjonen er utbetalt, men vil ikke kommentere hvor stor den er.

Men Dagens Næringsliv har fått en aktuar til å beregne nåverdien av Almskogs pensjonsavtale, som verdsettes til 43,6 millioner kroner.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!