Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Almskog mister gull-fallskjermen

Yukos hevder i en pressemelding at de har fått full støtte for sitt syn på hvordan Kværner-krisen må løses. I den samme meldingen antyder Yukos at Kjell Almskog må se langt etter drømmefallskjermen når han slutter på torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdater for siste versjon.

Pressemeldingen ble lagt ut på

hjemmesidene

til Yukos i ettermiddag.

I meldingen sier Yukos at de la frem et forslag for Kværner-ledelsen på søndag. Dette forslaget er blitt reforhandlet, og nå er både styreledelsen, de største investorene og bankene enige, skriver Yukos i pressemeldingen, som foreløpig ikke er bekreftet fra andre aktører i markedet.

Meldingen har ført til at Børsen stoppet all handel i Kværners aksjer.

I avtalen heter det ifølge Yukos at alle aksjeholderne behandles likt.

- Kværner får et lån på 200 millioner kroner fra bankene.

- Det garanteres for en emisjon på 3 milliarder.

- 4,5 milliarder i gjeld omgjøres til konvertible obligasjoner.

- En like stort lån har fått betalingsutsettelse på tre år.

Dårlig nytt for Almskog

I pressemeldingen skriver Yukos også at de har lykkes i å reforhandle sluttpakken til konserndirektør Kjell Almskog.

Almskogs sluttpakke var verdt millioner. Ifølge NTB ville Almskog ha krav på to årslønner (til sammen drøyt 16 millioner), i tillegg til 80 årosent lønn i tre år (til sammen i underkant av 20 millioner), deretter to års lønn med 70 prosent utbetalt (til sammen rundt 10 millioner) før han blir pensjonist. Han ville ha sluppet å bekymre seg da også, med drøyt fem millioner i året i pensjon.

Det står ingenting om hva den nye sluttpakken går ut på, men opplysningen om reforhandling står i avsnittet for hvordan Kværner bør bygges opp igjen som et sunt selskap. Almskog kan ikke regne med å få gull-lønn for å ha vært med på å kjøre selskapet i grøfta.

Kværners rådgivere kan også få en nedtur av avtalen som Yukos hevder er klar: De får ikke lønn for strevet med å få et garantikonsortium på plass, ifølge DN.

UTEN SKJERM: Avtroppende konsernsjef Kjell Almskog har mistet sin gullkantede fallskjerm. Det kan bli harde landinger av slikt.
Hele Norges coronakart