Almskog satte prisrekord på Tjøme

Kværner-sjef Kjell Almskog bladde opp 17,75 millioner for ei hytte i Røssesund på Tjøme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisen på hytter med attraktiv beliggenhet på Tjøme i Vestfold øker stadig. Flere pengesterke kjendiser og forretningsfolk har ervervet sommerbolig i området, og sistemann ut er Kværner-sjefen Kjell Almskog. Han betalte hele 17,75 millioner kroner for herligheten, noe som er ny prisrekord.

Hytta er ført opp på Almskogs kone, men ifølge Tønsbergs Blad framgår det av tinglyste dokumenter at hun ikke kan gjøre noe med eiendommen uten samtykke fra Kjell Alsmkog.

Skipsreder Anders Wilhelmsen innehadde den tidligere prisrekorden på Tjøme, etter kjøp av en hytteeiendom nord på Brøtsø i fjor. Den kostet ham 16,5 millioner kroner.

«Millionærsund»

Eiendommen Almskog har kjøpt ligger på Ottersti nord for Havna Skjærgårdspark. På kjøpet fikk Almskog egen strandlinje ned mot Røssesund. Her har de høye prisene og attraktive eiendommer ført til at det på folkemunne kalles «Millionærsund».

Eiendommen som Almskog har kjøpt er på flere mål, og omtales i Tønsbergs Blad som ei perle. Den har en forholdsvis lang strandlinje med egen brygge og båthus.

Nabo med Røkke?

Kjell Almskog risikerer å møte sin Kværner-rival Kjell Inge Røkke når han skal feriere i den nye hytta si. Søsteren til Røkkes kjæreste Celina Midelfart, Kristin Hermine Midelfart, har nemlig hytte like ved.

Røkke og Celina har ved flere anledninger vært på besøk, og ifølge avisa skal Kjell Inge Røkke være interessert i å kjøpe en annen attraktiv eiendom på sørsida av Tjøme. Røkke har signalisert at han vil strekke seg langt i en eventuell budrunde om eiendommen, og da spørs det om ikk Almskogs prisrekord blir slått.

HYTTEEIER: Kjell Almskog gravde dypt i lommeboka for å få tak i den nye eiendommen sin på Tjøme.