Almskog slår til mot Røkke

Kjell Almskog går kraftig imot Kjell Inge Røkkes fusjonsplaner. Kværner-sjefen satser alt på at aksjonærene støtter hans linje på generalforsamlingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Kværner-konsernets framtid som er stridens kjerne. Situasjonen tilspisses foran generalforsamlingen i mai, hvor et nytt styre skal velges.

Kjell Almskog satser fullt og helt på at aksjonærene støtter hans planer for å hindre en sammenslåing av Kværners virksomheter innenfor olje og gass med Aker Maritime (AMA), samt at Kværners tre skipsverft slås sammen med Aker RGIs skipsbyggingsvirksomhet til en felles enhet, skriver Dagsavisen.

Valgkampinnlegg

I går holdt Almskog nærmest glødende valgkampinnlegg til støtte for sitt syn under gårsdagens informasjonsmøte.

- Dette dreier seg om tillit, og hvis dere liker det dere hører, ber vi om deres støtte på generalforsamlingen, sa Kværner-sjefen til de frammøtte.

For å vise at aksjonærene bør ha tillit til ham, viste Almskog til den positive økonomiske utviklingen konsernet har gjennomgått etter at han tok over roret for et par år siden.

Avviser Røkkes linje

Kværner har tidligere vært på gli i spørsmålet om felles skipsbyggingsvirksomhet med Aker RGI, men har avslått å slå sammen olje- og gassvirksomheten, skriver avisa.

Kjell Almskog avviste også i går kategorisk en sammenslåing. Han viste til at en eventuell fusjon vil være ugunstig for Kværner, ettersom AMA ikke lenger har noe interessant å tilby etter salget av dypvannsvirksomheten.

Røkke og AMA argumenterer på sin side ifølge Dagsavisen for en fusjon ut ifra at dette vil skape synergieffekter.

Almskog ønsker å etablere Kværner som et av verdens ti største selskaper innen offshorebransjen. Dette skal oppnås gjennom oppkjøp av mindre og mellomstore selskaper, samt gjennom allianse med en jevnstor utenlandsk aktør.

FOR FUSJON: Kjell Inge Røkke.
MOT FUSJON: Kjell Almskog.