Almskog, slutt å true!

Her er et godt råd til Kjell Almskog: Slutt å true tilhengerne av fusjon mellom Kværner og Aker Maritime med loven. Du har trolig en dårlig sak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et oppsiktsvekkende brev til aksjonærene går Kværner-sjef Almskog og styreformann Christian Bjelland hardt ut mot alle som lefler med Kjell Inge Røkkes planer om å slå sammen Kværner og Aker Maritime. I brevet advares de som eier både Kværner- og Aker-aksjer mot å støtte Røkkes planer. Her mer enn antydes det at en slik opptreden vil skje på «bekostning av Kværner og Kværners øvrige aksjonærer» og vil «kunne være i strid med allmennaksjelovens forbud mot at enkelte aksjonærer søker å skaffe seg en urimelig fordel på selskapets eller de øvrige aksjonærers bekostning».

Røkke og Kværner

Kjell Inge Røkke vil slå sammen Aker Maritimes olje- og gassdivisjon med Kværner. Videre ønsker han å legge skipsbyggingsvirksomheten i de to selskapene inn i et nytt selskap. Røkke eier 63% av aksjene i Aker Maritime og er største Kværner-aksjonær.Styret og Kværner-ledelsen er imot Røkkes planer.Røkke tilbyr minoritetsaksjonærer i Aker Maritime en gunstig aksjepris hvis de støtter fusjonsplanene.I brev til samtlige nær 19000 Kværner-aksjonærer skriver Kværner-ledelsen at «dobbeltaksjonærene» risikerer å bryte loven dersom de sier ja til Røkke.

4. mai velger Kværners generalforsamling nytt styre. Kværner ønsker ingen Aker-representanter i styret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer