Alpha Club anmeldt for pyramidespill

I går satte Lotteritilsynet og Økokrim en foreløpig stopp for Alpha Club Norge. Aksjeselskapet er anmeldt for pyramidespill, kontorene er endevendt av Økokrim, og selskapet er siktet for brudd på lotteriloven. En rekke norske kjendiser står i fare for å miste pengene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med et sted mellom 2000 og 3000 medlemmer, har Alpha Club trolig omsatt for mellom 60 og 100 millioner kroner. I går slo Økokrim til mot klubbens lokaler i Karl Johans Gate i Oslo, og tok med seg dokumenter og annet bevismateriale for videre gransking. Klubbens konti har også blitt frosset for å hindre at verdier forsvinner.

Lotteritilsynet mener Alpha Club driver ulovlig pyramidespill, og har anmeldt Alpha Club. De ønsker at de ansvarlige blir etterforsket. Økokrim har etter anmeldelsen tatt ut siktelse mot «livsstilsklubben». Lotteritilsynet har pålagt klubben å stoppe den pyramidespilliknende vervingsvirksomheten omgående.

Kjendiser

TV2-traver og eksfotballproff Gøran Sørloth, hoppsjef Hroar Stjernen, OL-vinner og verdensmester i kombinert Fred Børre Lundberg og OL-sølvvinner Lasse Ottesen har vært medlemmer i Alpha Club.

Også skuespiller Martin Garfalk, kjent fra «Hotel Cæsar» har vært Alpha Club-medlem.

Dette er Alpha Club

Alpha Club er en internettbasert, internasjonal livsstil- og fordelsklubb. Den startet i Italia og eksisterer nå i over 20 land. Mens det i Norge finnes mellom 2000 og 3000 medlemmer, finnes det 70 000 i Italia. Alpha Club tilbyr sine medlemmer billigere kvalitetsvarer, forsikringer, reiser og tjenester. Ved å verve medlemmer kan man tjene penger etter et slags pyramideprinsipp. For å bli med må man inviteres til et vervemøte av et medlem. Vevemøtet koster 350 kroner, og medlemsavgiften på 32 000 kroner må betales innen klokka 12 dagen etter møtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer