Alpha Kallon identifiserer Breiviks hovedkontakt i Liberia

- Breivik snakket med vennen min på nettet før Liberia-turen, sier mannen som Breivik overførte 4900 dollar til.

- VAR SJÅFØR: Dagbladet traff tidligere denne måneden Alpha Kallon, mannen Anders Behring Brevik overført 40 000 kroner til etter en tur til Liberia i 2002 og som norsk politi ikke har lyktes med å komme i kontakt med, i USA. Her med kjæresten Dekontee Glenn. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
- VAR SJÅFØR: Dagbladet traff tidligere denne måneden Alpha Kallon, mannen Anders Behring Brevik overført 40 000 kroner til etter en tur til Liberia i 2002 og som norsk politi ikke har lyktes med å komme i kontakt med, i USA. Her med kjæresten Dekontee Glenn. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alpha Kallon, som nå bor i USA, ble av politiet og norske medier jaktet som Anders Behring Breiviks mystiske kontakt i Liberia.

Da Dagbladet møtte ham utenfor treningssenteret han bruker i Minneapolis, bekreftet han at han hadde kjørt Breivik rundt på diamantjakt i det vestafrikanske landet. Men Kallon sier han ikke var Breiviks viktigste kontakt i Liberia.

Dette vil han trolig også si i retten, når han etter planen blir ført som vitne over videolink tirsdag ettermiddag. Kallon skal avhøres av politiet i morgen.

Navngir kontakt - Jeg var sammen med Breivik i Liberia, men jeg var bare sjåføren hans, sier Alpha Kallon til Dagbladet.

- To menn fra FBI kom til meg på nytt mens jeg var på treningssenteret. De ønsket å komme i kontakt med Breiviks andre kontakt i Liberia og ville vite mer om ham. Jeg ga dem telefonnummeret til to venner av meg der, sier Kallon.

Han navngir mannen, men Dagbladet har - tross gjentatte forsøk - ikke fått en kommentar fra mannen, og trykker derfor ikke navnet hans.

Fikk penger - En venn av meg var Breiviks diamantkontakt. Han snakket også med Breivik på nettet før nordmannen reiste til Liberia, sier Kallon til Dagbladet.

I Monrovia får Dagbladet opplyst av venner av mannen at han jobber for FN, men Dagbladets lokale kontakt har ikke lyktes i å komme i kontakt med ham denne uka.

Breivik overførte totalt 4900 dollar til Alpha Kallons konto, noe norsk politi også merket seg. Årsaken er enkel, ifølge Kallon selv:

- Grunnen til det er rett og slett at kompisen min ikke hadde en egen bankkonto på det tidspunktet, og at jeg derfor lot ham bruke min konto, sier han til Dagbladet.