Alpha Kallon identifiserer Breiviks hovedkontakt i Liberia

- Breivik snakket med vennen min på nettet før Liberia-turen, sier mannen som Breivik overførte 4900 dollar til.

- VAR SJÅFØR: Dagbladet traff tidligere denne måneden Alpha Kallon, mannen Anders Behring Brevik overført 40 000 kroner til etter en tur til Liberia i 2002 og som norsk politi ikke har lyktes med å komme i kontakt med, i USA. Her med kjæresten Dekontee Glenn. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
- VAR SJÅFØR: Dagbladet traff tidligere denne måneden Alpha Kallon, mannen Anders Behring Brevik overført 40 000 kroner til etter en tur til Liberia i 2002 og som norsk politi ikke har lyktes med å komme i kontakt med, i USA. Her med kjæresten Dekontee Glenn. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alpha Kallon, som nå bor i USA, ble av politiet og norske medier jaktet som Anders Behring Breiviks mystiske kontakt i Liberia.

Da Dagbladet møtte ham utenfor treningssenteret han bruker i Minneapolis, bekreftet han at han hadde kjørt Breivik rundt på diamantjakt i det vestafrikanske landet. Men Kallon sier han ikke var Breiviks viktigste kontakt i Liberia.

Dette vil han trolig også si i retten, når han etter planen blir ført som vitne over videolink tirsdag ettermiddag. Kallon skal avhøres av politiet i morgen.

Navngir kontakt - Jeg var sammen med Breivik i Liberia, men jeg var bare sjåføren hans, sier Alpha Kallon til Dagbladet.

- To menn fra FBI kom til meg på nytt mens jeg var på treningssenteret. De ønsket å komme i kontakt med Breiviks andre kontakt i Liberia og ville vite mer om ham. Jeg ga dem telefonnummeret til to venner av meg der, sier Kallon.

Han navngir mannen, men Dagbladet har - tross gjentatte forsøk - ikke fått en kommentar fra mannen, og trykker derfor ikke navnet hans.

Fikk penger - En venn av meg var Breiviks diamantkontakt. Han snakket også med Breivik på nettet før nordmannen reiste til Liberia, sier Kallon til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer