- Ålreit kjør mot Røkke

Folketrygdfondets direktør Tore Lindholt fikk i går full støtte av et enstemmig styre for sin tøffe linje mot Aker RGIs ledelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter Lindholts generaloppgjør med Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten på generalforsamlingen i forrige uke er det kommet fram at det var delte meninger i Folketrygdfondets styre om selve formen og styrken i Lindholts innlegg. Men ifølge styreleder Bjørg Ven var det ingen diskusjon om dette på gårsdagens styremøte.

De stridende parter er for øvrig enige om å føre diskusjonen videre i form av direkte dialog, og ikke via mediene.

Det ble resultatet av et møte mellom styreleder i Folketrygdfondet, Bjørg Ven, og nestformannen i Aker RGIs styre, Bjørn Flatgård, i går morges.

- Vi regner med at denne dialogen vil føre til at vi får fram de nødvendige opplysningene vi har bedt om. Om vi mot formodning ikke kommer noen vei med de spørsmålene vi stiller, så er et enstemmig styre innstilt på å kreve offentlig granskning. Men vi regner ikke med at det går så langt, sier Ven til Dagbladet.

- Hvis det likevel går så langt, er det helt avgjørende at Folketrygdfondet har 10 prosent av aksjonærmassen bak seg i et slikt krav?
- Ja, det er helt nødvendig. Men vi regner med at vi har den støtten.

Får svar

Styret i Aker RGI sendte onsdag brev til Folketrygdfondet hvor man ba om å få oversendt grunnlag og dokumentasjon for Lindholts uttalelser på generalforsamlingen i forrige uke.

- Vil Aker RGI få det grunnlaget for Tore Lindholts påstander som selskapet ber om?
- Vi vil svare på brevet. Men fra Folketrygdfondets side har vi vært helt åpne om grunnlaget for de spørsmålene vi har stilt. Vi sitter ikke med noen dokumentasjon som ikke Aker RGI kjenner til.

- Men Lindholt har vist til en juridisk betenkning...
- Den er intern. Den er heller ikke noen dokumentasjon. For så vidt er det å snu saken på hodet å be en aksjonær om dokumentasjon når det er aksjonæren som har bedt selskapet om opplysninger. Men vi vil ta opp de forholdene som vi har tatt opp med dem tidligere og påpeke de ønskene vi har.

- Fornuftig

Informasjonssjef Per Eikrem i Aker RGI har denne reaksjonen på at dialogen mellom de stridende parter nå er gjenopptatt:

- Det er fornuftig av Bjørg Ven å konkludere med at vi skal ha en dialog og ikke diskutere saken via mediene. Vi har for lenge siden konkludert med at dette bør være en diskusjon mellom oss og Folketrygdfondet. Når de kommer til samme konklusjon, finer vi det fornuftig.