SKUFFET: Anne-Kari Bratten i Spekter er skuffet og mener at Unio ikke har vist vilje til å se på alternative muligheter for å løse konflikten. Bildet er fra innspurten av lønnsoppgjøret i 2007. Foto: Knut Falch / SCANPIX
SKUFFET: Anne-Kari Bratten i Spekter er skuffet og mener at Unio ikke har vist vilje til å se på alternative muligheter for å løse konflikten. Bildet er fra innspurten av lønnsoppgjøret i 2007. Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer

- Alt annet enn ansvarlig

950 helsearbeidere ved sykehus over hele landet tas ut i streik fra i dag. Haukeland i Bergen er hardest rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| —Det er skuffende og overraskende at arbeidsgiver og regjeringen ikke viser vilje til å satse på likelønn og prioritere utdannede kvinnegrupper. Regjeringen har sagt gjentatte ganger at de vil satse på likelønn, det har vi ikke sett noen ting til, sier leder i Sykepleierforbundet, Lisbeth Normann, til Dagbladet.

• Er du rammet av sykehusstreiken? Ta kontakt på telefon 24 00 00 00 eller send en e-post til 2400@db.no.

Slår tilbake
Spekter slår like hardt tilbake, og mener UNIO (Sykepleierforbundet) er uansvarlige:

—Unios lønnskrav i forhandlingene har vært alt annet enn ansvarlig. Det er med skuffelse og undring jeg registrerer at Unio ikke har vist vilje til å se på alternative muligheter sammen med oss i Spekter. Vi har hele tiden vært konstruktive og vist vilje til å finne fram til løsninger, sier Anne-Kari Bratten i Spekter i en pressemelding.

Haukeland sykehus i Bergen er hardest rammet av streiken. Her skal 142 ansatte ut i streik. 114 av dem er sykepleiere. Kommunikasjonsdirektør Mona Høgli beskriver situasjonen som alvorlig, og forteller at sykehuset har nå jobbet på spreng for å på plass solide løsninger:

Helgen —Det vil bli greit i dag, og vi jobber med å løse situasjonen til helgen. Dette skal ikke gå ut over de alvorligst syke pasientene. Men når 142 ansatte går ut i streik vil jo det få konsekvenser, sier Høgli til Dagbladet.

Nordlandssykehuset i Bodø er også hardt rammet. De har søkt om dispensasjoner fra UNIO, men fått tilsvar bare for vakter i dag, hvor de hovedsakelig har fått avslag.

JOBBER PÅ SPRENG:  Ledelsen ved Haukland universitetssykehus satt i krisemøte i går kveld. Foto: Paul S. AMundsen
JOBBER PÅ SPRENG: Ledelsen ved Haukland universitetssykehus satt i krisemøte i går kveld. Foto: Paul S. AMundsen Vis mer

—Dette er svært alvorlig. Streiken vil ramme kritiske funksjoner. Dette bekymrer oss, og vi vil følge situasjonen nøye, sier personalsjef Kerstin Thoresen til Dagbladet.

—Vi er opptatt av å sikre liv og helse, og prøver å få til tiltak som ivaretar pasientene best mulig.