- Alt annet enn ansvarlig

950 helsearbeidere ved sykehus over hele landet tas ut i streik fra i dag. Haukeland i Bergen er hardest rammet.

SKUFFET: Anne-Kari Bratten i Spekter er skuffet og mener at Unio ikke har vist vilje til å se på alternative muligheter for å løse konflikten. Bildet er fra innspurten av lønnsoppgjøret i 2007. Foto: Knut Falch / SCANPIX
SKUFFET: Anne-Kari Bratten i Spekter er skuffet og mener at Unio ikke har vist vilje til å se på alternative muligheter for å løse konflikten. Bildet er fra innspurten av lønnsoppgjøret i 2007. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| —Det er skuffende og overraskende at arbeidsgiver og regjeringen ikke viser vilje til å satse på likelønn og prioritere utdannede kvinnegrupper. Regjeringen har sagt gjentatte ganger at de vil satse på likelønn, det har vi ikke sett noen ting til, sier leder i Sykepleierforbundet, Lisbeth Normann, til Dagbladet.

• Er du rammet av sykehusstreiken? Ta kontakt på telefon 24 00 00 00 eller send en e-post til 2400@db.no.

Slår tilbake Spekter slår like hardt tilbake, og mener UNIO (Sykepleierforbundet) er uansvarlige:

—Unios lønnskrav i forhandlingene har vært alt annet enn ansvarlig. Det er med skuffelse og undring jeg registrerer at Unio ikke har vist vilje til å se på alternative muligheter sammen med oss i Spekter. Vi har hele tiden vært konstruktive og vist vilje til å finne fram til løsninger, sier Anne-Kari Bratten i Spekter i en pressemelding.

Haukeland sykehus i Bergen er hardest rammet av streiken. Her skal 142 ansatte ut i streik. 114 av dem er sykepleiere. Kommunikasjonsdirektør Mona Høgli beskriver situasjonen som alvorlig, og forteller at sykehuset har nå jobbet på spreng for å på plass solide løsninger:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer