Alt annet enn fritt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iran: President Mahmoud Ahmadinejad overgår komiske Ali med sine uttalelser om at valget i Iran var fullstendig fritt. Hele valget har fra start til slutt har vært en gedigen farse og bare et spill for galleriet. Av 2000 søkere til å bli presidentkandidat, ble bare fire godkjent av vokterrådets leder og Irans egentlige leder, Ali Khamenei. I et diktaturregime der den øverste lederen aldri er på valg, er militærets overhode, sjef for etterretningstjenesten, sjef for sikkerhetstjenesten, som på egen hånd erklærer krig og bestemmer hvem som kan stille til valg, kan man ikke snakke om demokratiske valg.

Dette regimet har siden det kom til makten i 1979 vært alt annet enn demokratisk og fritt. Det har brutt alle skrevne og uskrevne regler når det gjelder human behandlingen av sine innbyggere, både i og utenfor landes grenser. Sytti millioner iranere har i 30 år levd daglig med trusler, vold, fysisk og psykisk turtur, henrettelse, sensur og brudd på alle grunnlegende rettigheter.

Det islamistiske prestestyre i Iran har innført sharialover og er en terrorregime i ordets rette forstand.

Over 120 000 politiske fanger har blitt drept og opposisjonelle har systematisk blitt kidnappet, fengslet, torturert og henrettet. Barn, kvinner, homofile, konvertitter og motstandere blir steinet til døden. Ett slikt terrorregime kan ikke, uansett hvor mye bestikkelser og propaganda det bruker, forvente at noen tror på at det har foregått noe i nærheten av det man kan kalle et demokratisk valg. I et slikt terrorregime kan man ikke snakke om frie valg og demokrati uten å være notorisk løgner, hykler og bedrager.

Iran har gjennom denne fadesen som de kaller for et valg, synliggjort for hele omverden at det er en diktaturstat av verste sort. De har gjennom deres grusomme og horrible behandling av befolkningen i Irans gater vist sitt sanne ansikt. Nok en gang har de demonstrert med all tydelighet og i full åpenhet at de begår forbrytelser mot mennesker og menneskeheten for å beholde makten, og uten at det får noen som helst konsekvenser for dem. Dersom det har vært noen som helst tvil om hvem som er den egentlige makthaveren i Iran, så kan ingen tvile lenger.

For Ahmadinejad står avkledd tilbake som en hånddokke og ubetydelig klovn for despoten og Irans eneveldige hersker Khamenei.