Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Alt britisk kjøtt bør behandles som smittet

LONDON (NTB-Reuters): Alt rått kjøtt i Storbritannia bør behandles som om det var smittet og en kilde til matforgiftning, sier den innflytelsesrike Britisk legeforening (BMA) i en undersøkelse som offentliggjøres i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økte forekomster av salmonella, e-koli og andre bakterier betyr at hvert eneste kjøttstykke bør ansees som en potensiell kilde til sykdom, sier legene i BMA.

I fjor ble et rekordstort antall briter rammet av matforgiftning. Rundt en million mennesker ble matforgiftet, og 200 mennesker døde av det. Det har den siste tiden vært størst oppstuss om kugalskap-smittet kjøtt, men langt flere dødsfall skyldtes vanligere matbakterier og uhygieniske behandlingsmetoder.

Matvaresikkerheten i Storbritannia er nå slik at det eneste sikre er å behandle alt kjøtt som smittet kjøtt, sier BMA i en undersøkelse gjort for landbrukskomiteen i Parlamentets underhus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!