«Alt det vonde skal legges bak oss.»

TØNSBERG (Dagbladet): Først kom tårene, så smilet. - Dommen var en enorm lettelse. Nå kan vi begynne et nytt liv, sier eksreder Thor Christensen. Gårsdagens dom mot Atle Hamre levner Christensen all ære.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thor Christensen (45) holder armen rundt sin kjæreste og forlovede, Nina Fleischer. De har flyttet fra Sandefjord og inn i en praktfull villa ved fjorden utenfor Tønsberg. Det smaker av fred og harmoni i rommene.

- Nina har vært en enorm støtte, sier eksrederen.

Han håper og tror at den vonde tida aldri kommer tilbake.

Oppreisning

Dommen er en stor oppreisning når det gjelder alle bakvaskelser og rykter Christensen har vært utsatt for.

Men selv om eksrederen i dommen levnes all ære, og Atle Hamre ingen, vil han ikke hovere:

- Jeg har vært ærlig i alt jeg har forklart meg om i denne saken. Det er veldig tilfredsstillende å bli trodd, selv om jeg egentlig aldri var i tvil om at det ville skje. Det er en merkelig følelse å lese at utpresseren var en person jeg hadde tillit til i alle år. Jeg ble lurt til å tro det var andre.

- Men er du i tvil nå?

- Men en slik dom har jeg ingen grunn til det.

Han forstår at mange synes det er rart at han år etter år betalte millioner til utpresserne. I dommen står det krystallklart: «Retten har generelt oppfattet Thor Christensen som et særdeles ærlig vitne.»

- Jeg var aldri i tvil om at truslene kunne bli gjennomført. Ikke minst var det ille at også barna ble truet, sier 45-åringen, og fortsetter:

- Det var en tøff nedtur å oppleve at det ble gjort så mange forsøk på å sverte meg som person. Det føltes som det var jeg som var tiltalt.

Sludder

Christensen er takknemlig for støtten fra sine nærmeste:

- Jeg har ikke så stor omgangskrets og mange venner. Men jeg har noen, og de er trofaste. De har vært gode å ha i en vanskelig tid.

For tre år siden, midt i den store krisen, traff han Nina. Det var kjærlighet ved første blikk.

Mangemillionæren frykter ikke en ny runde i lagmannsretten:

- Jeg har det mye bedre og er psykisk sterk nå. Forholdet til Nina, venner, fysisk trening, fjellturer med hundene og seiling har vært som medisin for meg.

Seilbåten skal på vannet tidlig neste år:

- Kanskje bør jeg døpe den «Invisible», humrer Christensen, med referanse til påstandene om at han skulle ha hatt en usynlighetsdrakt.

- Det er sludder. Det jeg snakket om var at utpresserne sa de hadde kamuflasjedrakter og kunne observere ting på nært hold. Jeg har aldri hatt noen slik drakt og kommer neppe til å få det, ler Christensen.

<B>NYTT LIV: Thor Christensen og forloveden Nina Fleischer håper at de kan legge alt det vonde bak seg. De har flyttet inn i nye omgivelser i en villa utenfor Tønsberg.