- Alt er bra, sa Stoltenberg da han ble evakuert

Brannalarmen gikk på Folketeatret.

BRANNALARMEN GIKK:  Jens Stoltenberg og flere andre ble evakuert fra Folketeatret på Youngstorget i Oslo i kveld. Foto: Lars Lindqvist
BRANNALARMEN GIKK: Jens Stoltenberg og flere andre ble evakuert fra Folketeatret på Youngstorget i Oslo i kveld. Foto: Lars LindqvistVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): NRK Sommeråpent måtte evakuere på grunn av brannalarm på Stratos på toppen av Folketeatret på Youngstorget i Oslo i kveld.

Jens og Thorvald Stoltenberg var blant gjestene, og holdt på å synge da brannalarmen gikk, ifølge NRK.

- Alt er bra, det er ingen dramatikk, sa Jens Stoltenberg til Dagbladet etter å ha blitt evakuert utendørs.

Ifølge Oslo brann- og redningsetat er det ingen synlige tegn på brann på stedet, og mye tyder på at det kan være en feil ved brannvarslingsanlegget.

- Vi har ikke funnet årsaken til alarmen enda, sier vaktkommandør Jan Vestlie til Dagbladet.no.

Folk måtte forlate bygningen i forbindelse med alarmen, men brannvesenet har ikke satt i gang noen ytterligere evakueringstiltak.

MÅTTE UT: Jens Stoltenberg og hans far Thorvald Stoltenberg var blant gjestene som ble evakuert da Sommeråpent ble spilt inn på Youngstorget i Oslo torsdag kveld.
Foto: Lars Lundqvist
MÅTTE UT: Jens Stoltenberg og hans far Thorvald Stoltenberg var blant gjestene som ble evakuert da Sommeråpent ble spilt inn på Youngstorget i Oslo torsdag kveld. Foto: Lars Lundqvist Vis mer

Måtte avbryte sendingen
Redaksjonassistent Vegard Stana i Sommeråpent forteller Dagbladet.no at de måtte evakuere midt under direktesendingen.

- Vi måtte avbryte sendingen og sette over til landsskapsbilder. Men vi er på lufta igjen nå, og alt gikk veldig fint. Det var ingen panikk uten og gikk, sier han.

Stana forteller at det ikke var noen brann i bygningen, men at de av sikkerhetsmessige årsaker valgte å evakuere.

- Vi er i en litt ubeleilig posisjon på toppen av taket hvis det skulle begynne å brenne. Så vi vurderte det slik at det var lurest å avbryte.

- Litt uheldig
Redaksjonsassistenten forteller at Sommeråpent er det mest sette sommerprogrammet til NRK, og at over halvparten av kveldens gjester aldri kom på skjermen.

PASSER PÅ: Minst fire brannmenn og rykket ut til Youngstorget da brannalarmen gikk torsdag kveld. Foto: Lars Lundqvist
PASSER PÅ: Minst fire brannmenn og rykket ut til Youngstorget da brannalarmen gikk torsdag kveld. Foto: Lars Lundqvist Vis mer

- Det var nok mange seere som ble skuffa i kveld. Rundt 20 minutter av programmet ble ikke vist. Men vi skal antakeligvis prøve å få noen av gjestene tilbake. Og seere fikk jo med seg noen fine landsskapsbilder, sier Stana.


 

LEDER SOMMERÅPENT: Siv Helberg er programleder for Sommeråpent. Foto: Torbjørn Grønning
LEDER SOMMERÅPENT: Siv Helberg er programleder for Sommeråpent. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer