Alt er dyrere i Norge - men det er to unntak

Nesten alt koster mye mer i Norge enn i andre land i Europa.

DETTE ER BILLIGERE: Mobiltelefoner koster mer i Norge enn i andre land i Europa, men det blir likevel billigere. Foto; Hans A Vedlog / Dagbladet
DETTE ER BILLIGERE: Mobiltelefoner koster mer i Norge enn i andre land i Europa, men det blir likevel billigere. Foto; Hans A Vedlog / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Alle vare- og tjenestegrupper koster mer i Norge enn i resten av Europa.

Prisen på et gjennomsnittlig norsk konsumgode ligger 59 prosent over EU-snittet, 12 prosent over danske priser og 24 prosent over svenske priser, skriver Finansavisen i dag.

Selv korrigert for kjøpekraften er Norge på topp i alt. Vi nordmenn betaler mer for alt enn nesten alle andre i Europa, viser tallene fra SSB.

Norge har for eksempel Europas dyreste matvarer, og vi betaler i gjennomsnitt 84 prosent mer for matvarene enn snittet i EU, selv etter at det er korrigert for kjøpekraften!

Dyrere og billigere Et restaurantbesøk er 89 prosent dyrere, men den største forskjellen er på alkohol. Her ligger de kjøpekraftkorrigerte prisene i Norge 188 prosent over snittet i EU, viser en oversikt i Finansavisen!

Prisene på teletjenester i Norge ligger imidlertid under EU-snittet, og godt under prisene i både Spania og Hellas, viser oversikten i Finansavisen.

I tillegg er det et par land som har høyere boligrelaterte priser, som lys, brensel og husleie. På førsteplass finner vi Sveits og på andreplass ligger Danmark. Her ligger prisene i Norge på 3. plass.