Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Alt er min feil

Madeleines pappa angrer på at han dro fra barna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Pappa Gerry McCann sier at han aldri skulle gått fra barna sine da de var på den fatale ferien i den portugisiske feriebyen i fjor sommer.

I et intervju med magasinet Vanity Fair snakker foreldrene til den lille jenta om året de har lagt bak seg. Gerry angrer bittert på at han spiste middag på restaurant i stedet for å bli hos barna Madeleine, Sean og Amelie.

- Alt er min feil, fordi Kate og jeg gikk ut for å spise, sa han gråtende på telefonen til søsteren sin Philomena McCann like etter at Madeleine ble borte.

I intervjuet med Vanity Fair understreker han dette ytterligere.

- Jeg skulle ønske jeg ikke hadde gått på tapasbaren. Jeg skulle ønske jeg hadde blitt i leiligheten fem minutter til da jeg var der for å se etter barna den kvelden, forklarer han.

- Dere er arguidos

Fire måneder etter at Madeleine forsvant tok saken en dramatisk vending for foreldrene.

De fikk beskjed av en politimann, Ricardo, som de hadde hatt en god tone med. En dag i september, fire måneder etter at Madeleine forsvant, kom han til familiens leilighet i Praia da Luz.

LETER ETTER MADDIE: Kate og Gerry McCann dro Europa rundt i fjor sommer for å fortelle om Maddie-saken. Foto: EPA/Scanpix
LETER ETTER MADDIE: Kate og Gerry McCann dro Europa rundt i fjor sommer for å fortelle om Maddie-saken. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

- Har dere noe fortelle oss, spurte Ricardo.

- Nei, men har du noe å fortelle oss, svarte mamma Kate.

- Ja, dere har blitt utpekt som arguidos, svarte etterforskeren.

Hvem sladret?

Kort tid etter reiste familien tilbake til Rothley nord i England. Siden da har de levd med ryktene om at de tok livet av sin egen datter.

- Ja, jeg vet. Kate drepte henne, Madeleine ble bedøvet av oss, hun falt ned trappene, i disse tilfellene ville de funnet liket av henne. Jeg har hørt alt dette. Det har vært mange teorier i mediene. Men jeg ønsker å vite hvem som har fortalt dem dette, sier Gerry McCann til Vanity Fair.

Skrytete etterforsker

Etter at Madeleine forsvant har foreldrene engasjert et privat etterforskningsteam som skal finne ut hva som skjedde med datteren. Sjefen for Metodo 3, Fancisco Marco gikk hardt ut og skrøt på seg at han skulle finne Maddie i løpet av få måneder.

image: - Alt er min feil

Metodo 3 har vært engasjert av Madeleine-fondet siden september, og selv om de har tatt seg godt betalt. Nesten 530 000 kroner i måneden har fondet betalt for noe som har gitt null uttelling i saken.

Nå kan Metodo 3s dager som Madeleine-ettforskere snart være over, skriver Daily Mail.

- Svær i kjeften

Kontrakten med Metodo 3 går ut i mars, og det er lite trolig at spanjolene får fortsette å tømme fondet for penger. At sjefen gikk ut og skrøt av at han skulle finne ei jente som trolig er verdens mest omtalte fireåring for tiden har ikke falt i god jord i McCann-leiren.

- De har vært kjent med at kontrakten ikke blir fornyet helt siden Fransisco var svær i kjeften. Det ble gjort klart at det de gjorde var dumt og lite hjelpsomt, sier en kilde i fondet til den britiske tabloiden.

Fondet tomt i juni

Fondet «Find Madeleine» samlet inn 1,2 millioner pund, eller 18 millioner norske kroner. Blant annet med hjelp fra styrtrike britiske kjendiser som Harry Potters mor J.K. Rowling, Virgin-kongen Richard Branson og fotballstjernen Wayne Rooney.

Per i dag er det 570 000 pund igjen, og slik prognosene ser ut vil det være tomt i juni. Da er det 13 måneder siden fire år gamle Madeleine McCann forsvant mens hun sov i familiens ferieleilighet.

HVOR ER MADDIE? Fire år gamle Madeleine McCann forsvant tredje mai i fjor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media