- Alt er mulig, det vil ta mange år

I morgen er han USAs 44. president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Påtroppende president Barack Obama serverte noen alvorsord under søndagens konsert som skulle være fest og moro før alvoret definitivt er i gang tirsdag.

Fest ble det med stjerner som U2, Beyonce og Bruce Springsteen på scenen i Vi er en-konserten i Washington D.C.

USAs 44. president lot artistene dominere, men han advarte nasjonen og verden om å være utålmodig da han holdt en kort tale ved foten av Lincoln-statuen.

- Jeg skal ikke late som det vil bli lett å møte en eneste av de utfordringene som kommer. Det vil ta mer enn en måned eller et år, det vil trolig ta mange, sa Obama under starten av den tre dager lange innsettelsen.

-Alt er mulig

Han nevnte verken den økonomiske krisen, kriger eller noen enkeltsaker, men slo an tonen med optimistisk analyse som har overlevd valgkampen: - Alt er mulig i Amerika.

Sammen med kona og døtrene var Obama i sin lokale baptistkirke på gudstjeneste. Og sammen med sin påtroppende visepresident Joe Biden la han ned krans på Den ukjente soldats grav.

<strong><b> PÅ KONSERT:</strong> </b> Barack Obama, fru Michelle og yngstedatter Sasha koste seg med stjernene på scenen i Washington D.C. Foto: AFP/SCANPIX.
PÅ KONSERT: Barack Obama, fru Michelle og yngstedatter Sasha koste seg med stjernene på scenen i Washington D.C. Foto: AFP/SCANPIX. Vis mer
- Alt er mulig, det vil ta mange år
SANG FOR PRESIDENTEN: Beyonce Knowles var med å dra i gang Obama-festen.
COUNTRY-KONGEN: Garth Brooks var et av de store navnene på den stjernespekkede konserten.
HILSTE: Barack Obama hilser på skuespiller Marisa Tomei og artisten Shakira.
THE BOSS: Bruce Springsteen bidro med The Rising.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer