Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Alt er ødelagt

Innbyggerne graver nå opp rør for å få tilgang til vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er økende desperasjon i de tyfonrammede områdene i Filippinene. I går ble flere drept på grunn av plyndring da overlevende fikk panikk. Det er stor mangel på mat, vann og medisiner i de rammede områdene.

Noen har til og med forsøkt å grave opp vannrør og knuse dem. Det skal nå være stor frustrasjon i området.

Dagbladets reporter Harald Klungtveit befinner seg nå i Tacloban, som er midt i det hardest rammede området. 

- Enorme ødeleggelser - Ødeleggelsene er helt enorme. Bygningene ligger i ruiner og opprydningsarbeidet har knapt begynt, sier Harald Klungtveit.  Han sier videre at folk stjeler vann fra det som er igjen av vannrør i bakken for å ha noe de kan koke som drikkevann.

- Vi ser lite til hjelpeorganisasjoner i denne delen av byen. Vi vet at et par kilometer ned mot stranda er det enda verre. Man jobber fremdeles med å hente døde kropper fra ruinene, sier Klungtveit.

- Ikke noe sted å gå - Folk prøver så godt de kan å improvisere løsninger. Men de fleste har ikke noe sted å gå til, sier Klungtveit.
 
Det er også uklart hvor mange som er drept, skriver Reuters. President Beningo Aquino sier lokale myndigheter har overdrevet, og at dødstallene er nærmere 2000 enn de 10 000 som tidligere er meldt. Bistandsarbeidere i området er skeptiske til dette, skriver Reuters.

STORE MANGLER: et er økende desperasjon i de tyfonrammede områdene i Filippinene. I går ble flere drept på grunn av plyndring da overlevende fikk panikk. Det er stor mangel på mat, vann og medisiner i de rammede områdene. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/DAGBLADET
STORE MANGLER: et er økende desperasjon i de tyfonrammede områdene i Filippinene. I går ble flere drept på grunn av plyndring da overlevende fikk panikk. Det er stor mangel på mat, vann og medisiner i de rammede områdene. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/DAGBLADET Vis mer

 

LITE HJELP: - Folk prøver så godt de kan å improvisere løsninger. Men de fleste har ikke noe sted å gå til, sier Dagbladets Harald Klungtveit. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/DAGBLADET
LITE HJELP: - Folk prøver så godt de kan å improvisere løsninger. Men de fleste har ikke noe sted å gå til, sier Dagbladets Harald Klungtveit. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media