Trillingfamiliens skrekkopplevelse:

- Alt er ødelagt

Familien hadde akkurat fått råd til det nye drømmehuset og det sto snart ferdig. I helga ble de møtt av marerittscenarioet.

SKREKKOPPLEVELSE: Lørdag 2. oktober ble Judit og samboeren Glenn møtt av et skrekkelig syn. Kjelleren i huset de snart skal flytte inn i var oversvømt. Video: Judit Agota Minda / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg beklager hvis jeg bryter ut i gråt nå, men jeg er så trist og sliten.

Det sier Judit Minda da hun svarer Dagbladet mandag morgen. Den 33 år gamle trillingmora sitter på venterommet hos tannlegen, med ei betent visdomstann.

Judit og samboeren hennes kjøpte et hus på Holter tidligere i år, som de har brukt all sin fritid på å pusse opp, slik at huset kunne bli beboelig til 30. november. Da må de forlate sitt nåværende bosted på Jessheim.

Marerittscenarioet

Men lørdag ble Judit og samboeren Glenn møtt av et marerittscenario. Det var helg og duket for en ny dag med oppussing, men da de kom til huset, var kjelleren oversvømt.

- Vannet sto opp til 40 centimeter. Vi hadde et helt nytt kjøkken stående der nede, sammen med peis, elektrisk utstyr, materiale til oppussing og mye mer, sier Judit.

- Siden vi teknisk sett ikke bor i huset, har vi ikke innboforsikring, bare forsikring i huset. Om vi ikke får erstatning på alt det ødelagte, aner jeg ikke hva vi skal gjøre. Vi brukte opp alt vi hadde for å få råd til å pusse opp drømmehuset vårt.

- Siden vi fikk skadene, har jeg ikke sovet, og nesten ikke spist eller drukket noe. Jeg er så stressa, forteller Judit.

FAMILIEN: Vanligvis smiler de små søte trillingbarna til Judit Minda og Glenn Undheim. I dag er det foreldreparet som har god grunn til å føle seg triste, etter at de i helga oppdaget store vannskader i drømmehuset sitt. Foto: Privat
FAMILIEN: Vanligvis smiler de små søte trillingbarna til Judit Minda og Glenn Undheim. I dag er det foreldreparet som har god grunn til å føle seg triste, etter at de i helga oppdaget store vannskader i drømmehuset sitt. Foto: Privat Vis mer

Knekker sammen

Judit og Glenn er trillingforeldre til Amelia, Filip og Henrik (2). Foreldreparet var fra seg av lykke da de vant budrunden på drømmeboligen i april, men nå aner de ikke hvor de skal gjøre av seg når flyttedagen kommer den 30. november.

- Huset har fått masse fuktskader og er ubeboelig fram til det er tørket. Det ser ikke ut til at vi får det fikset fram til vi skal flytte ut av huset vårt på Jessheim. Med alle regningene vi har, inkludert barnehage for tre stykker, så har vi ikke råd til å leie noe midlertidig.

- Jeg vet ikke hva vi skal gjøre. Vi har det veldig vanskelig nå, sier Judit gråtkvalt.

Trilling med trillinger

Judit er selv trilling, og sier at søstrene hennes gjerne skulle hjulpet dem med et midlertidig sted å bo, men de har store familier selv.

- Og jeg er fra Ungarn. Resten av familien min bor der, og Glenns familie bor i Stavanger, også langt unna der vi lever.

Hun forteller at det er flere tekniske detaljer som vil avgjøre hvordan situasjonen vil ramme dem økonomisk. Men lite av det spiller noen rolle når de ikke vet hvor de skal gjøre av seg når de må forlate huset på Jessheim i slutten av november.

- Til ingen nytte

Fra venteværelset hos tannlegen forteller Judit at forsikringsselskapet skal komme på besøk mandag ettermiddag/kveld, for å undersøke det som har hendt.

Judit og Glenn har brukt mye tid på oppussingen av huset, siden de fikk det i vår. Hun har nærmest vært alenemor de siste månedene, da Glenn har dratt rett til huset for å pusse opp, hver dag etter jobb.

HARDT RAMMET: Det kraftige regneværet har skapt en flom rundt huset til Rune Svorkås (64) i Skjeberg. Foto: Nyhetstips.no Vis mer

I tillegg har alle helger gått til det nye huset, for å få det i stand til november.

- Nå ser det ut til at alt arbeidet ikke var til noen nytte. Med tingenes tilstand må vi bo under brua ved utflytting, sier Judit.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer