ÅSTEDET: I 20. etasje i dette SAS-hotellet i København gjorde en renholder det gruoppvekkende funnet mandag morgen. Foto: Brian Bergmann / SCANPIX
ÅSTEDET: I 20. etasje i dette SAS-hotellet i København gjorde en renholder det gruoppvekkende funnet mandag morgen. Foto: Brian Bergmann / SCANPIXVis mer

- Alt er så urettferdig og meningsløst

Familien til den drepte tobarnsmoren Vera Vildmyren (42) synes det er vanskelig å gå videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Familien til drepte Vera Vildmyren (42) synes det er vanskelig å gå videre etter den tragiske hendelsen. Tirsdag holdes det minnestund i Lunner kommune i Oppland.

- Vi sitter med et savn som ikke kan beskrives. Hvordan kan livet gå videre uten min herlige venn og kone. Den gode mammaen til mine barn. Hun var livet for oss. Vi har så mange minner rundt oss som er så vonde å takle, når vi vet at hun aldri kommer tilbake, skriver familien i en pressemelding signert: Egil, Veronica og Alexander Vildmyren.


- Uutholdelig

42-åringen fra Lunner i Oppland ble tirsdag funnet drept på et rom på Radisson Blu-hotellet på Amager i København. Familien er lettet over at gjerningsmannen er pågrepet og har tilstått.

- Hvordan kunne dette skje. Alt er så urettferdig og meningsløst. Det at hun har hatt det så vondt. Det er uutholdelig at hun måtte ende livet på denne måten. Det blir sagt av vi må leve videre, men hvordan gjør vi det? Hennes tilstedeværelse skapte trygghet og positiv atomsfære, skriver familien.

Flere dødsfall

Drapet på Vildmyren har gått hardt inn på lokalsamfunnet.

- Dette er en forferdelig vanskelig situasjon, både for familien og for lokalsamfunnet. Alle følger nøye med på saken og engasjerer seg. Mange er forferdelig lei seg, sier sogneprest Ola Viker Lunde til NTB.

DREPT: Vera Vildmyren (42) ble funnet død på rom 2025 på SAS-hotellet på Amager mandag denne uka. Foto: Privat
DREPT: Vera Vildmyren (42) ble funnet død på rom 2025 på SAS-hotellet på Amager mandag denne uka. Foto: Privat Vis mer

Vildmyrens barn er 14 og 16 år. Begge går på Lunner ungdomsskole. Rektor Hilde Hanssen Erstad forteller til Avisen Hadeland at helgen vil bli brukt til møter om hvordan alle skal forberede seg til ny skoledag etter vinterferien mandag.

- Det har skjedd flere vanskelige dødsfall i området den siste tiden, dette går inn på folk. Vi synes det har blitt litt mye i det siste, sier Lunde.

I tillegg til det brutale drapet i København har nærmiljøet i Lunner nettopp opplevd at en person mistet livet i en togpåkjørsel, og en annen døde i en arbeidsulykke.

Minnestund

Tirsdag klokken 19 neste uke arrangeres det minnestund. Begravelsen er satt til fredag i neste uke.


(NTB)

GJERNINGSMANNEN: Marian Clita (58) er tidligere dømt for drap. Foto: POLITIET / SAS RADISSON BLU
GJERNINGSMANNEN: Marian Clita (58) er tidligere dømt for drap. Foto: POLITIET / SAS RADISSON BLU Vis mer