- Alt er stengt, og det er ingen mennesker i gatene

De første bølgene mindre enn forventet - større bølger kan komme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Er du på Hawaii? Ta kontakt med oss på 2400@dagbladet.no eller 24 00 10 00.

Et kraftig jordskjelv i Canada utløste en tsunami som for kort tid siden traff Hawaii. Tsunamialarmen har gått flere ganger, og rundt 100 000 innbyggere ble bedt om å komme seg opp i høyden og forsøke å redde de eiendelene de kan.

De første bølgene som traff land var rundt 90 centimeter høye, noe lavere enn forventet. Norske studenter i Honolulu forteller om trafikkaos når tusenvis av biler prøvde å komme seg ut av byen. Det er foreløpig ikke meldt om personskader eller materielle ødeleggelser.

Tsunamivarselet førte til trafikkproblemer på Hawaii, men det er ikke meldt om personskader eller materielle ødeleggelser.

Selve jordskjelvet hadde en styrke på 7,7, ifølge USAs geologiske institutt (USGS). Skjelvets episenter var 139 kilometer sør for byen Masset i Canada.

- De største bølgene kommer som regel som nummer tre eller fire, og ikke med en gang, forklarer geofysiker Gerard Fryer ved Pacific Tsunami Warning Center.

- En bølge på én meter vil oversvømme noen kvartaler, sier Fryer. Tomt for mennesker - Vi ber om at folk langs kysten kommer seg unna nå, sier ordføreren i Honolulu, Peter Carlisle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer