- Alt er stille

Erik Fosse er tilbake i Gaza for første gang etter krigen.

REDDET LIV MED KOLLEGAEN: Erik Fosse og kollega Mads Gilbert ( i grønt) Jobbet på Shifa-sykehuset i Gaza under krigen i januar. Arkivfoto: Hamada Hamada
REDDET LIV MED KOLLEGAEN: Erik Fosse og kollega Mads Gilbert ( i grønt) Jobbet på Shifa-sykehuset i Gaza under krigen i januar. Arkivfoto: Hamada Hamada Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I dag, nøyaktig fem måneder etter at Erik Fosse kom inn i Gaza sammen med legekollega Mads Gilbert, var han igjen tilbake i det krigsherjede området.

Stille i gateneFor fem måneder siden ble Gaza bombet av Israel i et flere uker langt angrep, nå er det stille i gatene.- Hele samfunnet står stille. Esler dominerer trafikken. De er bombet tilbake til en annen tid, forteller Fosse på telefon fra Gaza.

I dag har han truffet personell ved Shifa-sykehuset hvor han jobbet under krigen i januar.- Det var veldig rørende å se dem igjen. Vi sto en stund og klemte på hverandre og snakket sammen. De har fått en del utstyr og har masse å gjøre. Nå har de flere normale operasjoner enn da jeg var her sist. - Verre enn noensinneMen blokaden mot Gaza er ifølge Fosse verre enn noensinne.- De har ikke ferskt kjøtt, byggematerialer eller drivstoff. Det spesielle nå er at alt er stille. Butikkene er lukket, det er lite folk i gatene. Samfunnet kveles langsomt.

Den norske legen besøkte også landsbyer som ble jevnet med jorden under Israels angrep. - Husene var sprengt med miner og kjørt over med bulldoser. De har utradert hele landsbyer systematisk. Vi bli mer og mer overbeviste om at dette var med overlegg. Dette er forskrekkelig, mener han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer