Alt går veien for raneren, så stikker han pistolen opp i ansiktet til han med mobilen

Gikk til masseslagsmål mot bevæpnet raner på buss. Hylles i amerikanske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trevonnte Brown (19) gikk 25. november på en buss i Seattle  i USA iført en nylonstrømpe over hodet og en hettegenser godt trukket ned i ansiktet. Etter noen få minutter reiser han seg opp, trekker opp en pistol og starter å rane busspassasjerene, melder lokale Komo News.

Det er langtfra alle som får med seg hva som skjer på den bråkete og fulle bussen, så Trevonnte får raskt ranet til seg to mobiltelefoner fra sine første ofre.

Men så går det galt for raneren, noe du kan se i videoen øverst i denne saken.

Passasjerene hylles Når han stikker pistolen sin opp i ansiktet til en mann som er helt oppslukt av mobiltelefonen sin, får han raskt svar på tiltale. Umiddelbart slår mannen vekk pistolen og kaster seg over Trevonnte Brown og legger ham i bakken, godt hjulpet av et kobbel andre passasjerer.

Nå hylles passasjerene som overmannet 19-åringen som «gode samaritanere» og helter i amerikanske medier. Det er også de som grep inn som har gått til retten for å få ut videoen, siden de ønsker at offentligheten skal se hva som skjedde.

- Vi la merke til at han hadde tildekket ansikt og gikk med hette, så man ble usikker, sier passasjer Chris Briggs, som var en av de første til å bli ranet.

Får minst 15 år Briggs nektet først å gi fra seg verdisakene sine, men etter at raneren sa «Ikke gjør det vanskeligere enn det trenger å være», ga han fra seg alt. Men da mannen med mobiltelefonen gikk til angrep, var Briggs klar.

- Jeg og et par andre hoppet inn og fikk lagt ham i bakken, sier Briggs.

Trevonnte Brown er tiltalt for tre væpnede ran og et forsøk på væpnet ran, og aktoratet omtaler ham som en «ekstrem fare for omgivelsene». 19-åringen, som aldri tidligere er straffet, nekter straffskyld for alle forholdene.

Blir han kjent skyldig kan han vente seg minst 15 år i fengsel.