Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alt gikk galt da han skulle sjøsette båten: - Nå trenger jeg ikke å ha adrenalin før EU-kontrollen

- Jeg prøvde å sette ut båten, og det var litt glatt, så både bilen og hengeren gikk ut i vannet.

UFLAKS: Nicu Rabusanu skulle ut på fisketur med en venn, men det aller meste gikk galt da han forsøkte å sjøsette båten. Foto: Politiet
UFLAKS: Nicu Rabusanu skulle ut på fisketur med en venn, men det aller meste gikk galt da han forsøkte å sjøsette båten. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nødetatene i Hordaland fikk det travelt da en innringer i Meland kommune nord for Bergen ved 12-tida i dag kunne melde at han hadde observert en bil i sjøen.

- Vi fikk melding klokka 11.40 fra en mann som hadde sett en bil i vannet utenfor kaia på Rossland. Han fortalte at det kom luftbobler opp fra bilen, og han var usikker på om det var folk i sjøen, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt til Dagbladet.

Brannvesenet sendte dykkere til stedet, mens både ambulanse og politipatruljer rykket ut til stedet. Men allerede før melderen hadde rukket å legge på, dukket bileieren opp.

- Mens vi snakket med ham, kom det en annen person til stedet som tilkjennega seg som eier av bilen. Han kunne fortelle at det ikke var mennesker i bilen, forteller Rebnord.

- Hele opplegget seilte

Dermed kunne dykkerne droppe å ta på seg svømmeføttene, mens politiet fortsatt dro til stedet for å få klarhet i hva som faktisk hadde skjedd.

- Det var minusgrader og glatt på rampa. Derfor begynte bilen å skli, slik at hele opplegget seilte ut på vannet, sier Rebnord.

Foto: Politiet
Foto: Politiet Vis mer

Mens båten var flytedyktig, ble bilen av typen Volkswagen Passat liggende under vann sammen med båthengeren.

- Jeg prøvde å sette ut båten, og det var litt glatt, så både bilen og hengeren gikk ut i vannet, sier bileier Nicu Rabusanu til Bergens Tidende (BT), som først omtalte saken.

Rabusanu, som egentlig skulle ut på fisketur med en venn, tar tilsynelatende hendelsen med overraskende godt humør. Båteieren kan til og med fortelle at den klissvåte bilen ble solgt etter uhellet.

- Ja, nå trenger jeg ikke å ha adrenalin før EU-kontrollen! Nå må jeg kjøpe en ny bil, kanskje jeg kjøper en Volkswagen Passat til. Jeg bor i Eidsvåg (i Bergen, red.anm.), men skulle på fisketur sammen med en kamerat i Meland i dag, sier båteieren til BT.

- Ikke første gang

Hvem som ville betale penger for den blaute bilen, sier historien ikke noe om.

- Det er ikke første gang vi hører om en slik historie, og det blir nok ikke siste. Men det hører med til sjeldenhetene at vi får sånne meldinger midt på vinteren. Det viktigste for oss var å få avklart at det ikke satt folk i bilen. Og denne gang ble heldigvis ingen mennesker skadd, sier operasjonsleder Rebnord til Dagbladet.

Han legger til at politiet ikke kommer til å følge opp saken videre.

Brannvesenet dro også til stedet for å forsikre seg om at uhellet ikke hadde forårsaket noe oljesøl. Da brannvesenet kom fram var bileieren allerede i gang med å redde opp bilen ved hjelp av traktor og kran.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Nicu Rabusanu.

FARLIG NÆRE: Rederiet la ned forbud mot at folk får stå nærme skip som sjøsettes etter at denne videoen i 2013 avslørte hvor galt det kan gå. Minst en person ble skadd av vrakrestene som kom flyvende da skipet ble sjøsatt. Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!