«Alt handler om å bli full så fort som mulig»

Gratis sprit flyter over hele dansegulvet, folk har sex for åpent kamera og sikkerhetsvaktene kliner med jentene. Det er virkeligheten om bord på Ayia Napas berømte sexcruise - hvor også norske ungdommer fester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AYIA NAPA (Dagbladet): -  Dette er det villeste jeg noen gang har vært med på. Her tar det noe så jævlig av!

Vi er om bord på «Napa Queen», båten som ble verdensberømt da bildene fra det som skulle være en vill orgie dukket opp i pressen. Det er onsdag kveld i Ayia Napa, og 150 ungdommer hører klubbmusikken dundre ut av høyttalerne på dekk.

Håndfull nordmenn

Fantasy Boatparty har akkurat startet. Sammen med andre skandinaver og mange engelskmenn er som vanlig en håndfull nordmenn om bord. Tre av dem er gutter fra Sunnmøre, som er på en fest de seint vil glemme.

-  Jeg var her på lørdag også, så dette er min andre tur denne uka, sier en av dem. Han kan gjerne tenke seg en ny runde.

-  For dette er den beste festen jeg har vært på noen gang. Vi kjenner en i mannskapet, så han har skaffet oss denne, sier han og viser oss ei plastflaske halvfull med rød drikke.

-  Samma blanding som er i vannpistolene, bare sterkere. Vil dere ha? Bare pass på så vaktene ikke ser oss.

Ingen fare. De er travelt opptatt med gigantiske vanngeværer, fulle av sprit. Drikker du ikke raskt nok, er de på pletten. En etter en får geværet i munnen og styrter så mye de klarer. Hos flere av gutta renner alkoholen nedover brystkassa før de endelig gir seg. En av dem kan ikke få nok. Han sluker hele tuten, legger seg på rygg og ber om mer. Vannpistolen går for sakte, så ei av jentene i mannskapet heller rett fra flaska i munnen på gutten. Han må hjelpes tilbake på beina av kameratene sine.

Dagen før møtte vi billettselgeren til sexcruiset, som kaller seg Guru. Vi forteller ham ikke at vi er journalister, det gjør vi heller ikke til noen om bord på båten under festen. Når Guru får høre at vi er norske, smiler han.

-  Nordmenn er noen av de beste kundene våre. De bruker mye penger og lager mye liv, sier Guru. Han har nettopp solgt billetter til seks norske gutter. Vi får lagt fram konseptet i enkle ordelag:

-  Alt handler om å bli full så fort som mulig.

-  Hva med orgiene vi har hørt om?

-  Orgier er det ikke. Folk har jo sex, det hender, det skal jeg gjerne innrømme. Men mannskapet presser ingen til noe. Når det skjer, stopper vi det ikke heller. Folk må få ha det moro. Vi ser slik på det: Folk drikker seg drita, og det som skjer, det skjer.

Guru har med seg et fotoalbum som skal lokke folk til å kjøpe billettene som koster rundt 375 norske kroner. For det får du en tallerken med mat, et gruppebilde og viktigst av alt: gratis sprit den siste halvtimen. Tilbudet er fristende nok, for alle de 150 plassene blir raskt utsolgt. Profitten er naturlig nok enorm. Bare billettene gir over 55 000 kroner i kassa per tur, i tillegg kommer sprit og øl som kjøpes mens baren ennå tar betalt.

Sexleker

En brite har ei jente fra Irland på fanget. Til ellevill jubel lar han hånda gli opp gjennom miniskjørtet hennes, mens de to kliner heftig. Fortsatt bare oppvarming, men allerede er heiaropene umulige å stilne. Det er tid for sexlekene om bord på båten.

Først skal jentene mate gutta med en tåteflaske sprit, så er det guttas tur til å gjengjelde tjenesten. De tre jentene får hver sin melon mellom beina og brystene dekket med krem. Førstemann til å gjøre rent bord vinner. Publikum er i ekstase, spriten skvulper over glassene mens de dunker i taket. Nå setter guttene seg i stolene og får hver sin banan mellom beina. Ryktene sier at den noen ganger blir byttet ut med ekte vare. På politiets bilder og video skal det være ville tilstander, med sex i de fleste tenkelige varianter.

Politiuniform

På dekk går en av mannskapet rundt i politiuniform. Plutselig klapper han håndjern på en av guttene og fester ham til ei tilfeldig jente. For å komme løs må de kline. Han er mer enn klar, hun vil ikke og prøver å slippe med et kyss på kinnet. Men cruisets egen politimester gir ikke amnesti.

De typiske deltakerne på turen er en gutte- eller jentegjeng på tre eller fire. Ingen par kommer til turen som starter på en bar i sentrum. Ved inngangen føres det nøye lister over hvor mange jenter og gutter som har sjekket inn, kjønnene kvoteres nøye. Mens de drikker seg til mot på øl og sprit, sender gutta lange blikk mot de engelske jentene, som har kveldens aller minste bikinier. Stemningen minner om en skoledans på ungdomsskolen - ingen tør helt å ta første steg. På den 20 minutter lange bussturen til båten stiger spenningen.

Tre svenske jenter med dype utringninger hvisker seg imellom når de britiske bikiniene sprader forbi.

-  Fy f... se på den påkledningen, da. Hva er det de tror? spør en av dem.

-  Hva hadde du ventet, da? Du så jo bildene selv, svarer venninna.

Før vi slipper om bord, blir alle guttene kroppsvisitert. Jentene må bare vise veskene sine, men til gjengjeld kan ikke kjolene deres skjule mye. Motorene starter, men turen er over så snart mannskapet har snudd båten og fortøyd den til kaia igjen. Ingen lang tur, men hensikten er oppnådd: Nå kommer ingen i land.

-  Alle jenter, nå er det tid for strippeshow, bare for jentene. Alle gutter unna, roper mannskapet over høyttalerne. Vi er halvveis gjennom den tre timer lange båtturen, når stripperen i politiuniform setter i gang. Flere av jentene danser tett med mannen, noen av dem havner på gulvet og kliner intenst mens klærne forsvinner. Nå er også alle hemningene kastet over bord.

Midt på båtrekka er et par i gang med åpenlys sex foran hele festen. Først brytes de opp av vaktene, men når de setter i gang igjen like etterpå, kommer mannskapet bare med kamera for å filme de to.

I et hjørne har en gutt to jenter han lar hendene gli under blusene og skjørtene på, men moroa får en brå slutt når ei av jentene holder på å falle over bord når han presser henne opp mot rekka.

Like ved det ivrigste paret begynner også et annet par å la hendene løpe løpsk.

De norske gutta har ikke fått seg noen damer ennå.

-  Men det er mange jævlig flotte her, sier en av dem.

Gratis

En halvtime før midnatt åpnes kranene, nå er spriten gratis. Klokka tolv legger båten til kai og bussene tilbake til Ayia Napa går.

-  Vi skal lage et helvete, skriker nordmennene på veien. Drømmekvelden har fått en super start, nå venter byen.

Kypriotisk politi har åpnet etterforskning mot arrangørene av partycruiset etter at det lekket ut bilder som skal dokumentere ville orgier om bord tidligere i sommer. Kapteinen og flere av mannskapet havnet på glattcella etter at politiet slo til, og risikerer fengsel og store bøter hvis det blir noe av rettssaken som er varslet til høsten. Politistasjonssjef Spyros Spyrou i Ayia Napa tviler. På skrivebordet sitt har han People Magazine liggende på toppen av alle dokumentene.

-  Her kan dere se bilder. Vi har også sett bilder, men dette er ikke beviser. Vi har prøvd å etterforske saken, men ikke funnet bevis for at noe ulovlig har foregått. Ja vel, folk har kanskje sex om bord. Hva så?

DRIKKE TIL ALLE: De ansatte går rundt med vanngeværer fylt med sprit - som de spruter i munnen på gjestene.
ELLEVILT: Etterhvert som alkoholen tar overhånd mister ungdommene alle hemninger. Her har tre jenter puttet en halv melon melom beina. Melonene er sprayet med krem. Guttene konkurrerer om å spise opp fortest - uten å bruke hendene.
TAR AV: De typiske festdeltakerne er gutte- og jentegjenger på tre eller fire. Arrangørene sørger for at det er omtrent like mange av hvert kjønn.
TETT DANS: Det damper på «Napa Queen». Her holder en av de ansatte strippeshow bare for jentene om bord. Og ingen later til å mistrives.
STUMPEN BAR: Mange vil ha en bit av denne skinka.