Alt håp ute

Alt håp er ute om å finne overlevende fra EgyptAir-flyet som styrtet i havet utenfor New York søndag kveld, sier talsmenn for den amerikanske kystvakten. Flykatastrofen er den fjerde på tre år i ulykkesområdet, som betegnes som «det nye Bermuda-triangelet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Katastrofen skjedde 33 minutter etter at EgyptAir-flyet tok av fra Kennedy-flyplassen utenfor New York. Flyet styrtet i havet fra 10000 meters høyde i løpet av to minutter.

Spekulasjoner

Den plutselige flystyrten er et mysterium. Hendelsesforløpet kan tyde på at flyet kan ha vært utsatt for en eksplosjon i lufta, muligens en bombe.

- Vi må få tak opptakene fra flyet og andre data for å avgjøre hva som har skjedd, sier leder av det amerikanske flysikkerhetsrådet (NTSB), Jim Hall, til CNN.

Det amerikanske kystvakten har til nå funnet én av de omkomne. Letemannskapene har oppfattet signaler fra de såkalte svarte boksene om bord på flyet, og det er funnet vrakrester og personlige eiendeler. Det skal ikke være brannskader på vrakrestene som er funnet.

Ukjent med trusler

USAs president Bill Clinton sa på sin pressekonferanse i Oslo mandag at han ikke kjenner til at det skal være satt fram trusler mot flyselskaper med flygninger ut av USA.

- Det kan jo ha skjedd uten at jeg er blitt informert, men jeg vet ikke om noe slikt, sa presidenten.

Han understreket at det er umulig å si noe om ulykkesårsaken før vrakrestene er undersøkt.

Av de 217 omkomne er 199 passasjerer. 129 er amerikanere og 62 egyptere, i tillegg til andre nasjonaliteter.

To små barn som ikke satt i egne seter, er også blant de omkomne.

Nytt Bermuda-triangel

Fire store flyulykker har skjedd i det samme området de siste tre åra.

Totalt er 685 mennesker omkommet til nå, og flere er skadd i mindre ulykker.

I 1996 styrtet et Boeing 747 fra flyselskapet TWA like etter avgang fra New York. 230 mennesker omkom. Årsaken til ulykken er ikke klarlagt.

I 1998 omkom 229 da et Swissair-fly styrtet i havet ved Nova Scotia i Canada. Den tredje ulykken skjedde tidligere i år, da John F. Kennedy med følge omkom utenfor Martha's Vinyard.

Alle ulykkene skjedde innenfor en radius av 80 mil fra Kennedy-flyplassen.