Kraftig jordskjelv rammet Italia

- Alt har rast sammen. Det er en katastrofe

Et kraftig etterskjelv med en styrke på 6,6 har rammet sentrale deler av Italia. Flere personer er skadd.

Etterskjelv: Et kraftig etterskjelv med en styrke på 6,6 har rammet sentrale deler av Italia. En person filmet et hus i nabolaget kollapse under etterskjelvet. Video: Sky Italia / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En rekke bygninger har kollapset og flere personer er skadd, etter at et kraftig jordskjelv rammet sentrale deler av Italia søndag morgen. European Mediterranean Seismological Centre (EMSC) melder at skjelvet er det kraftigste i landet siden 1980.

- Alt har rast sammen, jeg kunne se en røyksky. Det er en katastrofe, en katastrofe, sier Marco Rinaldi, ordføreren i landsbyen Ussita.

Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS meldte først at jordskjelvet var målt til 7,1. Dette tallet har siden blitt nedjustert til 6,6 med en dybde på bare én kilometer. Skjelvet hadde sitt episenter like ved byen Norcia i regionen Umbria, og kunne også kjennes i hovedstaden Roma rundt 11 mil sør.

- Vi er i gang med undersøkelser. Flere mennesker er skadd, men for øyeblikket har vi ingen rapporter om dødsofre, sier sivilforsvarets leder, Fabrizio Curcio.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer