- Alt i Gaza er en trussel. Ikke spar på ammunisjonen

Israelsk militærorganisasjon refser sine egne.

KLARE FOR KAMP:  Israelske soldater står foran en grafitti som er laget på den kontroversielle muren mellom Ramallah og Jerusalem på Vestbredden i fjor sommer. Palestinere på Vestbredden protesterte mot den voldsomme bombingen av Gaza, og ble blant annet møtt av disse soldatene. Foto: Abbas Momani / Afp / Scanpix
KLARE FOR KAMP: Israelske soldater står foran en grafitti som er laget på den kontroversielle muren mellom Ramallah og Jerusalem på Vestbredden i fjor sommer. Palestinere på Vestbredden protesterte mot den voldsomme bombingen av Gaza, og ble blant annet møtt av disse soldatene. Foto: Abbas Momani / Afp / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I kjølvannet av fjorårets massive israelske bombing av Gaza i fjor sommer, under den såkalte Operation Protective Edge, har den israelske organisasjonen Breaking the Silence intervjuet en rekke av soldatene som var i Gaza. Nå kritiserer organisasjonen egen hær. De har også sendt brev til sjefen for IDF, de israelske forsvarsstyrkene.

«I lys av de alvorlige fakta som er kommet fram i vitnesbyrdene, ber vi om å få presentere disse til dere, så fort som mulig (..) Vi ønsker å nå dere før vi offentliggjør vitnesbyrdene på grunn av alvorligheten og de systematisk problematiske sidene som kommer fram», skriver Breaking the Silence i brevet.

- Skjøt vilkårlig rundt Den israelske hæren liker å si at den er en human hær som forsvarer det demokratiske Israel, som er omringet av fiender på alle kanter. Vitnemålene som over 60 soldater og offiserer nå har gitt, viser en helt annen og alvorlig virkelighet. «Vitnemålene gir et urovekkende bilde av at IDFs politikk handler om å skyte uten å se forskjell på sivile og krigende, som har ført til at hundrevis av palestinere ble drept», skriver Breaking the Silence i en pressemelding som har tittelen «Dette er hvordan vi kriget i 2014».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer