Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Alt jeg tenkte på var at han hadde falt ut

Foreldrene til Falcon (6) benekter at ballongferden var et pr-stunt.

GJEMTE SEG FOR Å SLIPPE KJEFT: Hele USA fulgte ballongferden i Colorado i går kveld, i frykt for at Falcon (6) var om bord. Etter noen timer viste det seg at han hadde gjemt seg i familiens garasje.   Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
GJEMTE SEG FOR Å SLIPPE KJEFT: Hele USA fulgte ballongferden i Colorado i går kveld, i frykt for at Falcon (6) var om bord. Etter noen timer viste det seg at han hadde gjemt seg i familiens garasje. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): - Vi er veldig, veldig takknemlig for at Falcon er med oss i dag, sier Richard Heene, faren til 6-åringen som i går fikk hele verden til å holde pusten og følge med på en tre-timer lang luftballongferd over USA, til CNN.

Heene-familien er forskere og skulle bruke den hjemmelagde ballongen til å utføre en rekke meteorologiske eksperimenter.

Filmet med mobilen
Den seks meter lange ballongen var plassert i familiens hage i Fort Collins i Colorado, da den i går ettermiddag greide å slite seg løs og ta av.

Et videoklipp tatt med mobilen av Falcons ti år gamle bror Bradford viser at Rickard kjefter på sin kone Mayumi idet ballongen forsvinner for at hun ikke hadde festet den ordentlig.

Like etter forteller Bradford at han tror Falcon kan ha krøpet opp i ballongens kurv.

Trodde han hadde falt ut
Dramaet ble raskt plukket av den lokale tv-kanalen 9News og fanget straks hele verdens oppmerksomhet.

Den føderale luftfartsadministrasjonen (FAA) sendte ut et helikopter i håp om å kunne redde 6-åringen ut av ballongen.

Etter en tre timer lang ferd, lander ballongen trygt på åker ved Dia, like ved Denver, omkring 8 mil fra familiens hjem.

Sjokket var stort da det ble klart at 6-åringen ikke befant seg i ballongkurven.

- Det var det verste nyheten jeg hadde fått i hele mitt liv. Det eneste jeg kunne tenke på var at han kanskje hadde falt ut, sier Richard i CNN-intervjuet.

Var redd for å få kjeft
Men ikke lenge etter kunne alle igjen trekke pusten. Det viste seg av Falcon hadde hele tiden befunnet seg i familiens hjem.

Han hadde gjemt seg i en boks på loftet i garasjen.

Det er mye som tyder på at han kan ha lekt med tauene som holdt ballongen på plass og løsnet en av disse.

Da ballongen, familiens store prosjekt, rev seg løs, fryktet han å få kjeft av faren og gjemte seg.

Foreldre og brødre satt livredde i stua, da han plutselig kom inn, forteller moren.

- Han dukket opp fra ingen steder. Da jeg først så ham, kunne jeg ikke en gang tro det. Akkurat da forsto jeg det ikke, sier Mayumi og fortsetter:

- I det neste øyeblikk hoppet jeg bare og ropte navnet hans. Jeg begynte å rope og gråte og bare nøyt øyeblikket.

Pr-stunt?
I etterkant av den lykkelige slutten, kom det raskt spekulasjoner om at det hele var et pr-stunt fra foreldrenes side.

Begge har vært med på en rekke TV-programmer og flere medier har spekulert i om de forsøkte å få mer oppmerksomhet rundt sin nye programkonsept.

Mistanken mot foreldrene ble i manges øyne forsterket da Falcon i et intervju med Larry King i går kveld uttalte «You had said that we did this for the show», ifølge MSNBC.com.

Det er litt uklart hva gutten mente med utsagnet. Han kan har referert til realityprogrammet familien tidligere var med på.

Familien har avvist disse påstandene på det sterkeste.

- Han er bare seks år. Jeg vet ikke om han virkelig forsto alle spørsmålene han måtte svare på, framholder Richard.

Kunne ikke holdt seg i ro
De får i dag støtte av sheriff Jim Alderden i Larimer som etterforsker hendelsen.

Under en pressekonferanse i kveld, framholdt Alderden at politiet ikke har noen grunn til å anta at dette var et påfunn fra verken barna eller foreldrene.

Et av hans sterkeste argumenter er at Falcon er en svært aktiv gutt.

Alderden har derfor ingen tro på 6-åringen har greid å holde seg i ro i flere timer bare fordi foreldrene har bedt ham om det.

Både foreldre og barna har allerede blitt avhørt.

Ytterligere samtaler med politiet har blitt utsatt til tidligst i morgen, da hele familien er veldig slitne.

Kontaktet barnevernet
De brukte morgentimene i dag til å besøke noen av USAs mest populære tv-show.

Falcon måtte avbryte et av intervjuene da han ble dårlig og måtte kaste opp.

Det lokale barnevernet har blitt koblet inn i saken, men har foreløpig ikke kommet med noen uttalelser.

Foreldrene avsluttet dagens intervjurunder med å fortelle at de skulle ta en alvorsprat med barna om deres gjemmesteder.

- Barna liker å gjemme seg i skapene. De gjemmer seg bak sofaen. Vi vil gjerne vite hvor deres gjemmesteder er. Brenner det, kan de bli sittende fast. Det vil ikke være noen flere hemmeligheter nå, sier Richard til Denver Post.

FRYKTET BALLONGULYKKE: Ballongen ble funnet - men ikke Falcon (6). Nå er gutten også kommet til rette. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
FRYKTET BALLONGULYKKE: Ballongen ble funnet - men ikke Falcon (6). Nå er gutten også kommet til rette. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling