+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Krisa i Venezuela

«Alt jeg vet er at jeg er sulten»

Maduro eller Guaido? Hvem har rett? Imperialisme eller sosialisme? Hvem har skylda? Etter tre dager i Venezuela, er alt jeg vet: Jeg er sulten.

I VANN-NØD: Noen unge gutter forsøker å samle opp vann som kommer ut av et kloakkrør som slipper ut vann i Gaire-elva i hovedstaden Caracas. Elva tar imot det meste av byens avløpsvann. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / Scanpix
I VANN-NØD: Noen unge gutter forsøker å samle opp vann som kommer ut av et kloakkrør som slipper ut vann i Gaire-elva i hovedstaden Caracas. Elva tar imot det meste av byens avløpsvann. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / ScanpixVis mer

CARACAS (Dagbladet): Venezuela har 32 millioner innbyggere. Ifølge FN, mangler 4,4 millioner av disse vann, 3,7 millioner har for lite mat - og 2,8 millioner har ikke medisinene de trenger.

Og 3,4 millioner mennesker har allerede forlatt landet.

Mister 11 kilo

I Venezuela går innbyggerne ned i gjennomsnitt nær 11 kilo i året. Det blir kalt «Maduro-dietten», og det vises i de matte øynene til mine venner i leilighetskomplekset på Libertador-avenyen, en av hovedgatene i hovedstaden Caracas.

Jeg bor her, i ett av de sosiale husprosjektene som ble planlagt av Chavez for de trengende. Som var 2,9 millioner på den tida. Det er en 12-etasjers bygning, med åtte leiligheter i hver etasje.