Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Alt kan ikke gå som planlagt, da kan du heller se på OL

Med dette hoppet vant Henning Marthinsen VM i Døds. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FROGNERBADET (Dagbladet): - De som sier at de ikke er redde når de står der oppe på tieren, de lyver. Eller er tilbakestående. Skriv det. Man er nemlig pissredd hver gang man kommer opp dit, sier Fredrik Amundsen.

Med deltakernummeret 30 tusjet på overarmen, er den selvutnevnte representanten for Vindern Dødsekrets én av 33 deltakere i finalen i VM i Døds 2012 som ble arrangert på Frognerbadet i Oslo i kveld.

Så opp til de store gutta Tross lavthengende og grå skyer over hovedstaden denne ettermiddagen var VM-festen for tredje år på rad utsolgt.

Ifølge arrangørene tok omkring 1500 mennesker turen til det gamle badeanlegget der den spesielle stupegrenen, og tilnavnet døds, fikk sitt opphav allerede på 60-tallet.

- Jeg husker at jeg var her med faren min når jeg var ti år gammel og så på at de tøffe gutta som dødsa fra tieren. Selvfølgelig ville man bli som dem og det vil man jo fortsatt, forteller deltaker nummer 19, Pål Jespersen, fra Oslo Nord Dødseforbund.

- For noen dager siden ringte faren min meg midt i et møte og lurte på om jeg ikke hadde blitt for gammel for det her. Men det har jeg jo ikke. Jeg er bare 34 år, her er det deltakere langt oppi 40-årene, fortsetter han.

Må overbevise dommerne Av de omkring 70 påmeldte, gikk 33 dødsere videre fra kvalifikasjonsrunden fredag kveld.

Den første runden under kveldens arrangement var såkalt klassisk stil med med x-formasjonen.

20 deltakere gikk videre til neste runde, der alt er lov for å imponere dommerne for å bli plukket ut til selve finalen.

- Skjønte ikke hvor jeg var Verken nummer 30 eller 19 kom blant de topp ti.

Det gjorde derimot fjorårets vinner Thord Samuelsen fra Team Hoven.

Hans siste hopp i finalerunden fikk like deler applaus og kollektive, medfølende smertegrimaser fra publikumet da det var tydelig at han landet forkjært i vannet.

REGJERENDE VERDENSMESTER: Etter tre omganger, stod Henning Marthinsen  igjen som verdensmester i døds. Foto: NTB SCANPIX
REGJERENDE VERDENSMESTER: Etter tre omganger, stod Henning Marthinsen igjen som verdensmester i døds. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

- Hoppene hittil i kveld har egentlig gått helt fint. Nå derimot skjønte jeg ikke helt hvor jeg var når jeg var i lufta, så det gikk skikkelig skeis, sier han og viser fram den venstre delen av kroppen som bærer tydelig preg av et møte med vannet.

Afterdøds Og mens Henning Marthinsen stakk til slutt av med seieren, kom Jeppe Skageng på en høyst respektabel, men likevel utakknemlig andreplass.

- Om jeg er fornøyd? Sånn passe. Målet var jo å bli nummer én. Men du vet hva de sier. Nummer to her, nummer én på festen.

For selvfølgelig avsluttes arrangement med en fest.

LANDET FEIL: Det siste hoppet gikk ikke helt som planlagt for fjorårets vinner Thord Samuelsen. Foto: DIANA BADI
LANDET FEIL: Det siste hoppet gikk ikke helt som planlagt for fjorårets vinner Thord Samuelsen. Foto: DIANA BADI Vis mer

Deltakerne og tilskuerne skal sammenlikne skadene og diskutere hoppene på ekte Frognerbadetvis, på AfterDøds på Kunstnernes Hus.

IKKE FOR PYSER: Slik ser altså ut fra toppen av timeteren på Frognerbadet. Her stuper Kristoffer Johansen. Foto: NTB SCANPIX
IKKE FOR PYSER: Slik ser altså ut fra toppen av timeteren på Frognerbadet. Her stuper Kristoffer Johansen. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
HØY SHOWFAKTOR: Her er det Magnus Næss som stuper. Foto: NTB SCANPIX
HØY SHOWFAKTOR: Her er det Magnus Næss som stuper. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling