- Alt kan ikke gå som planlagt, da kan du heller se på OL

Med dette hoppet vant Henning Marthinsen VM i Døds. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FROGNERBADET (Dagbladet): - De som sier at de ikke er redde når de står der oppe på tieren, de lyver. Eller er tilbakestående. Skriv det. Man er nemlig pissredd hver gang man kommer opp dit, sier Fredrik Amundsen.

Med deltakernummeret 30 tusjet på overarmen, er den selvutnevnte representanten for Vindern Dødsekrets én av 33 deltakere i finalen i VM i Døds 2012 som ble arrangert på Frognerbadet i Oslo i kveld.

Så opp til de store gutta Tross lavthengende og grå skyer over hovedstaden denne ettermiddagen var VM-festen for tredje år på rad utsolgt.

Ifølge arrangørene tok omkring 1500 mennesker turen til det gamle badeanlegget der den spesielle stupegrenen, og tilnavnet døds, fikk sitt opphav allerede på 60-tallet.

- Jeg husker at jeg var her med faren min når jeg var ti år gammel og så på at de tøffe gutta som dødsa fra tieren. Selvfølgelig ville man bli som dem og det vil man jo fortsatt, forteller deltaker nummer 19, Pål Jespersen, fra Oslo Nord Dødseforbund.

- For noen dager siden ringte faren min meg midt i et møte og lurte på om jeg ikke hadde blitt for gammel for det her. Men det har jeg jo ikke. Jeg er bare 34 år, her er det deltakere langt oppi 40-årene, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer