- Alt kan skje på brexit-landsmøtet

Tidenes politistyrke står klare til slag i Manchester.

LØKKE RUNDT HALSEN: Boris Johnson hengende i dokkeversjon i en demonstrasjon foran Parlamentet i London fredag. Demonstrasjonene og uttrykksformene er ventet å øke i styrke i Manchester ved åpningen av landsmøtet i det konservative partiet søndag. Foto: Tolga Akmen / AFP / NTB Scanpix
LØKKE RUNDT HALSEN: Boris Johnson hengende i dokkeversjon i en demonstrasjon foran Parlamentet i London fredag. Demonstrasjonene og uttrykksformene er ventet å øke i styrke i Manchester ved åpningen av landsmøtet i det konservative partiet søndag. Foto: Tolga Akmen / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag starter landsmøtet i det britiske konservative partiet - 32 dager før partileder og statsminister Boris Johnson har garantert at Storbritannia skal være ute av EU.

- Alt kan skje i og rundt landsmøtet i Manchester. Stemningen er så følelsladd og amper både blant de ulike fløyene i partiet og blant tilhengere og motstandere av brexit-prosessen utenfor Toryenes rekker. Og temperaturen stiger dag for dag, sier Storbritannia-ekspert og førstelektor Jan Erik Mustad ved Universitet i Agder til Dagbladet før det braker løs i Manchester.

For at det braker løs, er en av de mer sikre spådommene om landsmøtet i Manchester Central Convention.

Manchester-avisa Evening News melder at de største politi- og sikkerhetsstyrkene noen gang i Manchester står i alarmberedskap.

Store demonstrasjoner

Allerede søndag har motstandere av Boris Johnsons brexit-løp varslet store demonstrasjoner i Manchesters gater og tett på møtesenteret.

Det blir ikke mindre folksomt mandag, med Manchester Uniteds hjemmekamp mot Arsenal og mange tusen tilreisende uavhegig av brexit-koket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer