Alt klart for «Operasjon Støre»

Dette er mannen Jonas trenger for å komme på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statssekretær Geir Axelsen i Finansdepartementet er mannen Jonas Gahr Støres støttespillere i Oslo Ap må forholde seg til i kampen om sikker stortingsplass for utenriksministeren.

Axelsen ble valgt som leder av nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti under partilagets representantskapsmøte tirsdag kveld.

- Det viktigste for nominasjonskomiteen blir å finne fram til en liste som skaper oppslutning og entusiasme i så vel partiorganisasjonen og som befolkningen, sier Axelsen til NTB.

- Vil Jonas Gahr Støre få en sikker plass på lista?

- Det er det ikke mulig for meg å si noe om. Vi skal sende ut et foreløpig utkast til høring i partiorganisasjonen før vi samler oss om en innstilling. Men det er nominasjonsmøtet i Oslo Arbeiderparti som bestemmer, sier han.

Arbeiderpartiet har klare regler for kjønnsbalanse på sine nominasjonslister, men avklaringer fra sentralstyret gjør det mulig for fylkeslag å nominere både menn og kvinner etter hverandre på listene, såframt det er full kjønnsbalanse blant de faste representantene fra hvert fylke.

Mange har påpekt at klargjøringen synes å være skreddersydd for Jonas Gahr Støre, som i Oslo har både statsminister Jens Stoltenberg og partilagets leder Jan Bøhler foran seg på listene.

(NTB)

PÅ STORTINGET ETTER VALGET I 2009? Utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
PÅ STORTINGET ETTER VALGET I 2009? Utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
I REGJERINGEN: Statssekretær Geir Axelsen i Finansdepartementet leder Oslo Arbeiderpartis nominasjonskomite foran stortingsvalget i 2009.
IKKE FØRSTE GANG: Geir Axelsen satt i Oslo Ap sin nominasjonskomite da det skulle skaffes en erstatter for landsmoder Gro, i 1997. Her er også Ranveig Tveitnes og Bernt Bull.