Alt klart for utlevering

Alt taler nå for at Slobodan Milosevic vil bli utlevert til krigsforbryterdomstolen i Haag. Regjeringen gjorde i går et vedtak som åpner for utlevering av den tidligere presidenten. Samtidig viser meningsmålinger at et flertall av serbere støtter en utlevering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ferske rapporter om massegraver av albanere som ble fraktet fra Kosovo til Serbia som har snudd opinionen i Serbia. Det skal også finnes bevis for at Milosevic selv ga ordre til at bevisene for krigsforbrytelsene skulle skjules.

Samtidig presser USA og EU sterkt på for utlevering. En giverlandskonferanse er planlagt i slutten av måneden. Premiepotten er på mer enn ti milliarder kroner. Forutsetningen er at det går mot utlevering av Milosevic og andre mistenkte krigsforbrytere.

Lastebiler med lik

Det er blant annet en lastebilsjåfør som har gitt grusomme detaljer av lasten han fraktet fra Kosovo til Petrovo Selo øst i Serbia krigsvåren 1999. Sjåføren kjørte ti turer og ved en anledning åpnet han containeren og fant døde kropper fra gulv til tak. Andre sjåfører har de siste dagene kommet med liknende historier.

Avsløringene av massegravene i Serbia begynte med at en lastebil med kjølecontainer fløt opp til overflaten ved byen Tekija. Lastebilen hadde havarert og var blitt fylt med murstein, og så senket i elva. Men etter noen dager fløt den til overflaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer