- Alt lungevevet til Jill er borte

Familiens patolog med foreløpige funn etter mystisk dødsfall i Thailand.

DØDE PÅ FERIE: Amerikanske Jill St. Onge (27) døde under en ferie på Phi Phi-øyene i Thailand, 2. mai. Nå har familiens patolog delt sine første funn med broren og forloveden. Den 22-årige norske kvinnen Julie Michelle Bergheim, som bodde på naborommet døde natt til mandag 4. mai. Foto: PASCALE TROUILLAUD/AFP/SCANPIX
DØDE PÅ FERIE: Amerikanske Jill St. Onge (27) døde under en ferie på Phi Phi-øyene i Thailand, 2. mai. Nå har familiens patolog delt sine første funn med broren og forloveden. Den 22-årige norske kvinnen Julie Michelle Bergheim, som bodde på naborommet døde natt til mandag 4. mai. Foto: PASCALE TROUILLAUD/AFP/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Familien til amerikanske Jill St. Onge (27) hyrte inn en patolog for å gjøre egne undersøkelser, etter at 27-åringen døde under mystiske omstendigheter på ferieøya Ko Phi Phi 2. mai.

Halvannet døgn senere døde norske Julie Michelle Bergheim (22). De to hadde samme symptomer og saken vakte oppsikt verden rundt.

Renseanlegg
Til CNN sier St. Onges forlovede og bror at den foreløpige rapporten fra den amerikanske patologen tyder på store lungeskader.

- Patologen sier at lungene er helt tilstoppede, sier forloveden Ryan Kells, som ferierte sammen med Jill, til CNN.

Det er tidligere spekulert i om dødsårsaken kan være kjemiske gasser fra et renseanlegg få meter fra hotellet paret bodde på.

- Han sa at alt lungevevet hennes er borte, sier broren Robert St. Onge om patologens funn.

Kells har i flere medier fortalt at kjæresten hadde store pusteproblemer og ble blå i ansiktet før hun døde. Patologen har verken fastslått årsaken til at Jills lunger ble skadet eller at jenta døde.

- Kjenner til
Jill døde kort tid før den norske jenta Julie Michelle Bergheim (22) ble fraktet til sykehus med de samme symptomene.

Spekulasjoner om forgiftede drinker, cyanid og matforgiftning har bidratt til oppmerksomheten, men ingen har ennå funnet et endelig svar på hva som skjedde med de to jentene.

- Dette kjenner jeg til, vi har kontakt med Jills familie. Men vi kan ikke trekke noen konklusjoner om hva som har skjedd med Julie, sier den norske jentas mor til Dagbladet.

DØDE I THAILAND: Jill St. Onge (til venstre) døde etter kraftige oppkast. Forloveden hennes, Ryan Kells, forteller at lungene har fått store skader. Foto: Privat
DØDE I THAILAND: Jill St. Onge (til venstre) døde etter kraftige oppkast. Forloveden hennes, Ryan Kells, forteller at lungene har fått store skader. Foto: Privat Vis mer

- Kan tenke seg
Obduksjonsrapporten etter Julies dødsfall er ikke klar og moren understreker at «mange fakta i saken er ukjente».

Både Jills forlovede og Julies reisefølge overlevde, men hadde liknende symptomer: sterk kvalme og oppkast.

- Det var altså fire mennesker som bodde på to hotellrom vegg i vegg og alle ble syke. Man kan jo tenke seg til en del ting, men vi kan ikke spekulere nå, sier moren.

De norske jentene studerte i Sydney og var på vei hjem til Norge da begge brått ble dårlige. Venninnen som overlevde ble fraktet til Bangkok Phuket Hospital og overlevde.

- Jeg tror det er en sammenheng mellom sakene, siden vi til og med har bodd på samme gjestehus. Her må noe gjøres, sier kjæresten til den amerikanske jenta, Ryan Kells, til Andaman Times.

DØDE I THAILAND: 22 år gamle Julie Michelle Bergheim døde natt til mandag 4. mai i Thailand. Dødsårsaken er fremdeles et mysterium og vil mest sannsynlig ikke bli brakt på det rene før en endelig obduksjonsrapport er klar om flere uker. Foto: PRIVAT (PUBLISERT MED FAMILIENS SAMTYKKE)
DØDE I THAILAND: 22 år gamle Julie Michelle Bergheim døde natt til mandag 4. mai i Thailand. Dødsårsaken er fremdeles et mysterium og vil mest sannsynlig ikke bli brakt på det rene før en endelig obduksjonsrapport er klar om flere uker. Foto: PRIVAT (PUBLISERT MED FAMILIENS SAMTYKKE) Vis mer