- Alt ned unntatt renten?

I dag kommer Norges Bank til å hytte med rentevåpenet. Men er det riktig å sette opp renten når næringslivet kanskje bikker ned også her i Norge? Følg med Tomra, oil service og konsulentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det amerikanske aksjemarkedet klarer ikke helt å finne tonen. Det ligger og vaker i en såkalt 'tradingrange'. De kraftige rentekuttene fra sentralbanken skal jo sette fart i den amerikanske økonomien igjen, men samtidig synes mange at aksjene er stivt nok priset med mindre man tror veksten ganske fort kommer tilbake, og da i samme grad som på slutten av 90-tallet.

Det kan synes som om stadig flere begynne å tvile på det. Den sektoren som opplevde den kraftigste veksten på slutten av 90-tallet, utstyrleverandørene til utbyggingen av tele- og internettet, opplever nå kraftig nedgang. Bare se på kursutviklingen på norske Eltek, som leverer strømsystemer til telekomindustrien, så skjønner du hvordan forventningene har utviklet seg. Aksjekursen er ned nesten 90 prosent fra toppen. Og dette er et industriselskap!

I går kunne det velrenommerte meglerhuset Sanford Bernstein i USA helle salt i såret. Ikke bare oppjusterte deres analytiker fallet i investeringene i år til 15 prosent. Han tror ikke veksten investeringene kommer tilbake i normal takt (anslått til 10 prosent årlig) før i 2004!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer