- Alt ok på hjemmebesøkene

- Stort sett bestandig var det greit og i orden hjemme hos dem, sier Hilde Kjellmann som gjennomførte hjemmesøkene hos Svanhild Jensen for barenværnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både sykepleieren som hjalp Svanhild Jensen under krisen da barna ble tatt fra henne og styreren i døtrenes barnehage kom onsdag med varme støtteerklæringer i retten.

Sykepleier Åse Johansen som er medlem i Kvænangen kommunes kriseteam har dannet seg et bilde av en sterk og omsorgsfull mor. Johansen kom i nær kontakt med Svanhild gjennom blant annet sju støttesamtaler høsten 2002 da det var klart at døtrene ville bli tatt fra Svanhild.

Enorm styrke

- Svanhild har vist en enorm styrke. Jeg er overbevist om at hun kan ta seg av sine barn. Alle jeg har snakket med i Kvænangen ønsker at hun skal få barna tilbake. Ingen kan forstå det som er skjedd, sa Åse Johansen.

Hun rådet Svanhild Jensen til å ha dialog og kontakt med barnevernet, men tok ikke selv initiativ i saken.

- Jeg følte det var nytteløst å ta kontakt med barnevernet, og ville støtte henne på andre måter, sa hun.

Sykepleieren tok bastant avstand fra psykologenes vurdering av Svanhild Jensen som moderat psykisk utviklingshemmet.

- Aldri! Jeg er overrasket over at Svanhild skal være så udugelig på alle mulige måter.

Greit og i orden

Barnehagestyrer Hilde Kjellmann ga også gode skussmål til Svanhild. På oppdrag av barnevernet gjennomførte hun flere tilsynsbesøk i Svanhilds hjem høsten 2000.

- Da var bekymringen barnefarens rusmisbruk. Stort sett bestandig var det greit og i orden hjemme hos dem. Jeg fikk ikke inntrykk av omsorgssvikt, fortalte Kjellmann i retten.

Svanhilds eldste datter har gått i barnehagen Kjellman er bestyrer for, og ble bedt om å fortelle om sitt inntrykk av barnet.

- Hun fungerte slik man kan vente på alle områder for en unge på hennes alder. Som toåring var hun veldig til å prate. Hun var en trygg unge. Barn som ikke har det bra hjemme, oppfører seg ikke slik, sa Hilde Kjellmann i lagmannsretten.

(NTB)

FÅR STØTTE: Svanhild Jensen får støtte av kvinnen som gjennomførte hjemmebesøkene for barnevernet.