Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alt på skinner

ROMERIKSPORTEN (Dagbladet): Skinnene er endelig på plass i Romeriksporten. Om 100 dager vil togene kjøre gjennom Norges mest omtalte tunnel. Prisen på Flytoget vil øke fra 90 til 120 kroner. Dagbladet har som de første kjørt gjennom tunnelen som får en prislapp på enorme to milliarder kroner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er lys i tunnelen for Flytoget. Romeriksporten har fått skinner - og 22. august vil de første togene kjøre gjennom porten. Reisetida til Gardermoen reduseres fra 36 til 19 minutter, og prisene øker fra 90 til 120 kroner. Norges mest omtalte tunnel er pottetett - og det vil ta 6 minutter å kjøre gjennom tunnelen som vil koste to milliarder kroner. Dagbladet tråkket på dresin gjennom tunnelen i går - bare få timer etter at de siste skinnene var på plass. Første dag over påske starter montering av ledninger, signalanlegg og teleutstyr. I juli skal tunnelen testes, og 22. august vil alt være klart for en toppfart på 210 km/t. Gardermobanen regner med at de første togene med passasjerer vil kjøre gjennom Romeriksporten fra 1. august - men da med redusert hastighet. Teknisk direktør Olav Melbø lover at tidsplanene skal holde. Det legges stor vekt på sikkerheten. Det blir lys i tunnelen og fortau på begge sider i fall noe skulle skje. Sammen med direktør Berit Kjøll og direktør Olaf Melbø tråkker Dagbladet seg gjennom Romeriksporten fra Lillestrøm til Oslo.

Tunnelen er pottetett - og det renner ikke en dråpe fra Puttjern. Det er bygd vanninfiltrasjonsanlegg som pumper vann tilbake i fjellet.

- Prisene på Flytoget økes den dagen det går gjennom Romeriksporten. Hvor mye, skal styret ta stilling til i juni, sier Kjøll. - Jeg vil innstille på 120 kroner fra Oslo og 150 kroner fra Asker. Samtidig er målet å øke vår markedsandel fra ca 38 prosent i dag til 43 prosent. Reisetida blir halvert og det blir hyppigere avganger.

<B>ROMERIKSPORTEN KLAR:</B> De siste skinnene er på plass i Romeriksporten. I går kjørte direktørene Berit Kjøll og Olav Melbø sammen med Dagbladet på dresin gjennom tunnelen.